Една подправка, която се използва, за да придаде на ястията

...
Една подправка, която се използва, за да придаде на ястията
Коментари Харесай

Aко всеки ден слагате куркума в ястието си, с вас ще се случи нещо забележително

Една фалшификация, която се употребява, с цел да придаде на ястията ярки цветове, също може да усъвършенства паметта и настроението ви, демонстрират нови проучвания. Съдържащият се в куркумата, куркумин е приветстван като противовъзпалително средство с антиоксидантни свойства.

Възрастните жители в Индия - където куркуминът е ненапълно главен - имат по-ниски равнища на заболеваемост от Алцхаймер. Публикуваното в Американското списание за гериатрична психиатрия, проучване, извършено от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, се стреми да изследва резултатите на съставката върху хора с лека, обвързвана с възрастта загуба наизуст.

" Точно по какъв начин куркуминът оказва своето влияние не е несъмнено, само че може да се дължи на неговата дарба да понижава възпалението на мозъка, което е обвързвано както с заболяването на Алцхаймер, по този начин и с тежката меланхолия ", сподели доктор Гари Малък, шеф на гериатричната психиатрия и създател на проучването.

40-те участници в изследването са на възраст сред 50 и 90 години и всички са с леки недоволства от паметта. Половината от тях получават 90 мг куркумин два пъти на ден в продължение на 18 месеца, а останалите получават плацебо. След като следят равнищата на куркума в кръвта си и подлежат на когнитивни оценки и PET проучвания, проучването открива, че тези, които одобряват куркумин, са отбелязали доста усъвършенстване както в паметта, по този начин и в настроението.

В тестванията за паметта, хората, които одобряват куркумин, са се подобрили с 28% през 18-те месеца и също са посочили леко усъвършенстване в цялостното им разположение. Сега откривателите възнамеряват да проведат следващо изследване с по-голям брой участници.

Те също по този начин се надяват да проучат дали резултатите му варират според от възрастта на хората или от техния генетичен риск за заболяването на Алцхаймер. " Тези резултати демонстрират, че приемането на тази релативно безвредна форма на куркумин може да обезпечи обилни усъвършенствания през годините ", заключва професорът./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР