Една почивка може да направи чудеса с нашето тяло и

...
Една почивка може да направи чудеса с нашето тяло и
Коментари Харесай

Airbnb ни плаща, за да живеем в Италия

Една отмора може да направи чудеса с нашето тяло и душeвност. Още по-добре, в случай че е по-дълга и ни разреши за повече време да се откъснем от ежедневните отговорности. А какво ще кажете, в случай че ни заплащат за тримесечен отпуск в Италия, където да живеем като локални, да учим италиански и да вършим (и ядем) пресни макаронени произведения, до момента в който ни писне. Страхотни вести, тъй като Airbnb дава тъкмо такава опция.

В партньорство с неправителствената организация Wonder Grottole, Airbnb ни оказва помощ да усетим същинския италиански усет на " la dolce vita " в Гротоле - малко селце в провинция Матера в Южна Италия. Гротоле е известно с ръчно направената керамика, която се пече в пещери, разпръснати из хълмовете.

 Снимка 400706

Селото датира от интервала на палеолита, само че сега в него живеят единствено 300 поданици и има над 600 празни къщи , което заплашва изгубването му, разкриват от Insider.

За да съживят селото, Airbnb и Wonder Grottole търсят четирима щастливци, които да се реалокират в Гротоле и да живеят там три месеца .

Те ще бъдат обучавани за един месец и по-късно ще бъдат потопени в публичния живот, живеейки в обичайни домове и прекарвайки времето си с локалните поданици, с цел да научат разнообразни умения като зеленчукопроизводство, събиране на мед, произвеждане на зехтин и, несъмнено, какс е прави паста.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Basilicata WeGoo (@basilicatawegoo) на Яну 5, 2019 в 11:33 PST

Четиримата избраници ще би трябвало да се трансфорат и в домакини, да посрещат нови гости и да ги учат на нещата, които те са усвоили. Всички доходи от тези прекарвания ще бъдат реинвестирани назад в селото.

Винченцо, локален производител на зехтин, който ще съобщи уменията си на краткотрайните жители, споделя: " Посетителите, които идват в Гротоле, ще живеят на безшумно място с постепенно движение на живот. Няма трафик, безпорядък, замърсяване, само че има страхотна храна и прекранси хора ".

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Basilicata | Matera Yallers ® (@yallersbasilicata) на Дек 30, 2018 в 11:20 PST

Звучи като идеална дестинация, с цел да се измъкнем за малко от сивото и с напрежение еднообразие, а и да създадем малко положително за едно италианско село. За да аплайваме, би трябвало да кликнем на този линк. Не подсигуряваме, че ще се върнем назад в България обаче.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР