Една пета от учениците не посещават редовно онлайн уроците.Въпреки че

...
Една пета от учениците не посещават редовно онлайн уроците.Въпреки че
Коментари Харесай

Кауза за учениците: Една пета не посещават редовно онлайн уроците

Една пета от учениците не посещават постоянно онлайн уроците.

Въпреки че данните на министерството на образованието и науката демонстрират огромен дял на миналите на отдалечено образование деца, въпреки всичко една част няма по какъв начин да учат, тъй като няма с какво да заменят хартиените учебници.

Не е ясно и кои са най-проблемните класове и региони в страната.
МОН: Учебната година ще завърши отдалечено Информацията потвърдиха от МОН
2000 устройства са раздадени от министерството досега.

Ако семейство не може да обезпечи средства за учене у дома, учителите преподават посредством задания по телефона или с разпечатани хартиени материали, които се доставят по домовете.

Доброволци обаче започнаха акция в помощ на тези, които въпреки всичко няма по какъв начин да учат вкъщи.
Родители сигнализират за проблеми с отдалеченото образование Как се учат две и повече деца на един компютър?
Във врачанското село Остров доста от учениците мъчно се включват в онлайн образованието. Радостин е едно от 4-е деца в фамилията й.

„ Първо ни беше проблем с интернета, по-късно с устройствата – нашите са доста остарели, батериите доста бързо падаха От учебното заведение имаше помощ, само че за такива деца, които изобщо нямаха никакви устройства “, споделя майката Алина. Тя отбелязва още, че множеството деца нямат нито телефони, нито таблети.

Радостин към този момент има преносим компютър. Помагат му от самодейността " Дарения за възпитаници ", която свързва благодатели с нуждаещи се.
Вълчев: Ще предложим нови дати за изпитите след 7-и и 12-и клас Той посочи, че това ще се случи единствено при сюжет, в случай че на 14 май образователният развой в учебните заведения бъде възобновен
Всеки човек, който работи с компютър, си актуализира техниката понякога, показва Мартина Йорданова, от " Дарения за възпитаници ". Според нея остарели преносими компютри стоят в шкафа у дома или в офиса – изключително компаниите имат складова наличност на остарели компютри и сигурно могат да оказват помощ на деца, които нямат никаква инсталация.

32 места в цялата страна към този момент са поискали помощ, а техниката ще остане за учебните заведения, които ще я употребяват и след епидемията. Мартина прави свое изследване, с което разпределя компютрите.

А за Радостин новият режим на учене има и друга страна – към този момент не би трябвало да става рано за учебно заведение.

Коронавирусът и България За първи път образователната година завършва отдалечено (ОБЗОР) Д-р Антония Първанова: Невъзможно е да се предпазим от ковид изцяло Дъщерята на прибралата се с COVID-19 от Амстердам: Не ни помогнаха там и взехме билет за България Росен Бъчваров: Национална агенция за приходите няма да удължава периода за подаване на данъчните заявления Ангелкова: Няма съображение за моята оставка Д-р Стефан Константинов: Притеснително е, че онкоболни не търсят лекарска помощ След 13 доказани случая на COVID-19: Затварят част от пловдивското село Брестовица Издирват пасажерите от полет Амстердам – София на 26 април поради случай на COVID-19 Георг Спартански: Заповедта на министъра за посещаване на парковете не обгръща бременните   1437 към този момент са инфектираните с COVID-19 в България „ Активни консуматори “: Само 14,3% дезинфектантите на нашия пазар покриват условията на СЗО Село Паничерево към този момент не е под карантина Ген. Мутафчийски: Хората имат потребност от ярък лъч, отваряме парковете за изпускане на напрежението Ангел Кунчев: В дома в с. Гара Орешец няма заболели – има инфектирани и заразоносители Хотелиер: Обявените от министър Ангелкова ограничения за туризма са общи и без конкретика 84-годишна жена с диабет и сърдечна непълнота пребори ковид Асоциация „ Родители “: 60% не желаят да пускат децата си назад в учебно заведение Дончо Барбалов: В края на лятото ще разберем цената на рецесията с COVID-19 за София В Сливен втвърдяват битката против ковид COVID-19 вкъщи: Животът под карантина на едно семейство с ковид
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР