Една от звездите на европейския клубен шампион Ливърпул Садио Мане

...
Една от звездите на европейския клубен шампион Ливърпул Садио Мане
Коментари Харесай

Садио Мане: Избягах от вкъщи, за да играя футбол

Една от звездите на европейския клубен първенец Ливърпул Садио Мане описа извънредно забавна и разтърсваща история за това по какъв начин е почнал с футбола, а тя може да послужи даже като сюжет за филм. Сенегалският национал призна, че е направил опит за бягство от своя дом в гонене на фантазията си да стане футболист. Той бил подготвен на всичко поради играта с топка и имал предпочитание да напусне даже учебно заведение, а родителите му не одобрявали тази концепция. Mане работил непринудено и напуснал освен учебно заведение, само че и фамилията си, като споделил това единствено на най-хубавия си другар.

" Подготвих всичко до най-малката детайлност, знаейки че не разполагам с никакви пари. Когато слънцето залезе, излязох пред къщата ни, където скрих спортната ми раница, с цел да не бъда неприятно сюрпризиран при напускането си. Рано на идната заран, към 6 часа, измих зъбите си, като даже не си взех душ. Напуснах без да споделям на никого, с изключение на на най-хубавия ми другар. Вървях дълго време, с цел да се срещна с един другар, който ми даде пари на заем за билет за рейс към Дакар ", споделя Мане пред „ Франс Футбол “ за бягството си.

" Там бях посрещнат от семейство, което не познавах. Веднага започнах тренировки в разпознаваеми тимове. Моите родители обаче ме търсиха къде ли не. Те бяха уверени, че моят най-хубав другар знае къде съм. Той обаче устоя и не сподели нищо. Но моето семейство и неговото го сложиха под нечовечен напън, и той се поддаде. Впоследствие родителите ми се обадиха да се върна у дома. Първоначално не желаех да се върна, тъй като се срамих от постъпката си, само че по-късно се съгласих при изискване, че ми разрешат да тествам шанса си, когато приключи образователната година ", продължава нападателят на мърсисайдци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР