Една от зоните, разположена в непосредствена близост до "Зелената зона"

...
Една от зоните, разположена в непосредствена близост до "Зелената зона"
Коментари Харесай

Страшен ракетен удар в сърцето на Багдад

Една от зоните, ситуирана в непосредствена непосредственост до "Зелената зона " на Багдад, беше подложена на ракетен огън в неделя вечерта. Това заяви "Ал Сумария ".

Една от ракетите паднала в река Тигър, други две избухнали покрай футболния стадион и на територията на една от фирмите на брега против деликатно охраняваната "Зелена зона " в централния квартал на "Ал Карад ".

Съобщава се, че минимум двама души са ранени.

"Зелена зона " - квартал в центъра на Багдад на западния бряг на река Тигър, покриващ повърхност от 10 квадратни км, се появи след свалянето на режима на Саддам Хюсеин през 2003 година и публично беше наречена "Международната зона ".

Името "Зелена зона " обаче се вкорени в медиите, в това число и тъй като това място се считаше за съвсем най-безопасното в цялостен Ирак, което през тези години беше потопено в нескончаем вътрешен спор.

На нейна територия са държавни институции, къщи и вили на длъжностни лица, управляващи, в това число Народното събрание на страната. Има и доста посолства, в това число Съединени американски щати и Англия, както и представителства на задгранични компании.

През декември предходната година, за първи път от 15 години, управляващите отчасти позволиха достъп на елементарни жители и транспортни средства.

Премиерът на Ирак Адел Абдел Махди разгласи цялостното разкриване на зелената зона на 3 юни, преди първия ден на Ид ал Фитр, който бележи края на светия месец за мюсюлманите Рамадан.

В края на октомври вследствие на обстрела на "зелената зона " един беше погубен, а двама иракски бойци бяха ранени, откакто с минохвъргачки беше обстрелян контролно-пропускателен пункт покрай американското посолство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР