Една от знаковите сгради в София – централата на ОББ

...
Една от знаковите сгради в София – централата на ОББ
Коментари Харесай

KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център

Една от знаковите здания в София – централата на ОББ и ДЗИ, ситуирана в Милениум център стопира да свети нощем по познатия на столичани и посетители на столицата гръмък метод. От 1 ноември фасадното осветяване на ОББ Милениум център ще бъде спирано след 22:00 ч. Изключение ще бъде направено единствено през празничния интервал. Така фирмите от белгийската KBC Груп желаят да дадат образец за икономисване на запаси

" Като водеща банкова и застрахователна група в страната, всеки ден сме очевидци на провокациите, пред които са изправени нашите клиенти, чиновници и общество вследствие на енергийната рецесия. Изпълняваме своя дълг в границите на задачата ни да понижим личното си ползване на електрическа енергия и газ. Намаляването на осветлението на забележителната постройка, която използваме за наша централа, ОББ Милениум Център, през идните зимни месеци е мощен знак за нашата ангажираност и взаимност. ", разяснява Питър Робен, основен изпълнителен шеф на ОББ и KBC Банк България и кънтри управител на КВС Груп в България.

Инициативата за изключване на фасадното осветяване на ОББ Милениум Център през нощта е част от програмата на белгийската финансова група KBC в България (собственик на ОББ, KBC Банк България и ДЗИ) за създаване на по-устойчиво общество и стопанска система с ниски равнища на въглеродни излъчвания. През 2019 година KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, които подписаха Колективния ангажимент за дейности в региона на климата под егидата на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Дружествата на Групата непрестанно усъвършенстват осъществяването на задачите си за преработването на отпадъците и усъвършенстват потреблението на електрическа енергия, отопление, хартия и вода. Наред с това те се стремят интензивно да поддържат своите клиенти в техния личен зелен преход посредством създаване на устойчиви финансови и капиталови решения, измежду които агро калкулатор на въглеродни излъчвания, ипотечен заем за енергийно ефикасен дом, лизинг и застраховка на електрически транспортни средства, отговорно вложение в устойчиви компании и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР