Една от знаковите фигури на прехода в Бургас – Венцислав

...
Една от знаковите фигури на прехода в Бургас – Венцислав
Коментари Харесай

Почина Венцислав Чамурджиев - знакова фигура на политиката и ъндърграунда в Бургас

Една от знаковите фигури на прехода в Бургас – Венцислав Чамурджиев, умря на 59-годишна възраст в дома си в с. Маринка тази заран, оповестява " Флагман ". За това оповестиха негови близки, разкривайки, че преди месец е получил инфаркт и от този момент не е могъл да се възвърне изцяло. 

``
реклама

Чамурджиев бе прочут с това, че бизнесът му след 1996 година се развива бурно с помощта на високите му контакти на Съюз на демократичните сили на държавно равнище. Той имаше печеливши бизнеси в износа на разнообразни артикули, в строителството, бе съсобственик и на цех за ел.кабели в Айтос. В най-бурните години на зараждащата се народна власт – 1995-1998 година, бе и водач на общинската организация. 

Около името му имаше кавги – както в политиката, по този начин и в бизнеса. 

След към 5 години мъртвило, към политическата му кариера през 2007 година, Венцислав Чамурджиев съумя без никаква предизборна акция да вкара в Общинския съвет на Бургас трима съветници от партия БСДП. През ноември 2010 година локалният политик бе ненадейно задържан при спецоперация на ГДБОП в Бургас и упрекнат като водач на ОПГ за лихварство, рекет и пране на прани. Той предстоя в ареста на спецпрокуратурата в София близо три месеца, след което бизнесът и политическата му кариера внезапно потеглиха надолу. Пет години по-късно обвиняванията против него паднаха, само че от този момент животът му минава в уединение и бе известно, че позволява единствено стеснен кръг от хора в първокласното си имение в с. Маринка. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР