Една от всеки пет жени е изпитвала нежелано физическо внимание,

...
Една от всеки пет жени е изпитвала нежелано физическо внимание,
Коментари Харесай

Една на всеки пет жени става жертва на сексизъм на футболни мачове

Една от всеки пет дами е изпитвала нежелано физическо внимание, до момента в който посещава мъжки футболни мачове, демонстрира изследване на Асоциацията на футболните последователи (FSA). Това е двойно повече от 2014 година, когато е предходния отчет по тематиката.

Почти половината от 2000 гости на мачове, интервюирани от FSA, споделиха, че очевидците на сексистко държание, което ги ядосва. Общо 49% от интервюираните дават отговор по този метод, а в предходната анкета процентът е бил 29.

От FSA прибавят още, че се следи спада на броя хора, които одобряват за обикновено да стават очевидци на сексизъм. Още повече дами демонстрират непоносимост към въпроса.

" Окуражаващо е да забележим смяната в настройките през последните години, като по-малко евентуално е почитателите да одобряват сексисткото държание или да са подготвени да го отстранен или да го извинят като задявка ", сподели членът на борда на FSA Али Симкок.

" Отдавна отивам на мъжки футбол и чух моя дял от сексистки мнения, само че в последно време доста се трансформираха. Неща като придвижването #MeToo помогнаха да се трансформират усещанията на хората за това, което са подготвени да дадат с и какво е или не е задоволително ", споделя още тя.

Разликата е огромна с женските футболни срещи. Общо 75 % от интервюираните споделят, че не са се сблъсквали със сексизъм или нежелано физическо внимание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР