Една от водещите теми през последните седмици в тенис средите

...
Една от водещите теми през последните седмици в тенис средите
Коментари Харесай

Американски сенатор: Министерството на сигурността е отказало изключение за Джокович

Една от водещите тематики през последните седмици в тенис средите е обвързвана с Новак Джокович и неговото присъединяване в идните шампионати от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями. Според актуалните разпореждания, годни до края на април, на територията на Съединени американски щати могат да влязат само задгранични жители, които са с сложена ваксина против COVID-19 - изискване, на което международният №1 не дава отговор. Това е и повода, заради която той изпрати молба към управляващите за особено изключение, което да му разреши да вземе присъединяване във въпросните две съревнования.

По-рано през днешния ден обаче стана ясно, че Министерството на националната сигурност на Съединени американски щати не е удовлетворило настояването на сръбския тенисист и към този момент единствено американският президент Джо Байдън има силата да разреши на 22-кратния първенец от Шлема да се състезава в Съединени американски щати през март. Тази вест бе обявена персонално от американския сенатор Рик Скот, който написа следното в формалния си профил в Twitter:

" Беше ни обявено, че Министерството на националната сигурност е отхвърлило молбата на Новак Джокович за особено изключение, с което прави невероятно присъединяване му в шампионата в Индиън Уелс през идната седмица и в Маями в края на месеца. Джо Байдън би трябвало да поправи това решение незабавно, да даде виза на Джокович и да му разреши да се състезава на конкуренциите в Щатите ", безапелационен е Скот, който е измежду най-големите поддръжници на Ноле по проблема и дружно със своя сътрудник Марко Рубио даже са отправили апели към Байдън да издаде изключение на белградчанина.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР