Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири

...
Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири
Коментари Харесай

Японската перкусионистка Ерико Даимо и нейната огнена маримба идват в България

Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири за първи път в София на 10 октомври. Специално за нейният концерт в Зала България ще бъде обезпечена “Marimba One” – инструмент, който идва от Щатите и е основан в работилницата на най-хубавата компания, профилирана в производството на маримба.

За Ерико Даимо споделят, че осъществяванията й постоянно са мощно впечатляващи. Деликатната перкусионистка заразява с силата, ентусиазма си и превъзходна динамичност, а след концертите ѝ публиката в никакъв случай не я оставя да си тръгне без най-малко още един омагьосващ бис. Даимо регулярно получава предложения за солови осъществявания в концертите на Ирландския народен симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и други Правила е рецитали и майсторски класове в някои от найизвестните фестивали на перкусиите през днешния ден в Италия, Мексико, Северна Америка, Париж (Франция), Белгия, Корея, Токио и други

На 10 октомври японската пекусионистка ще свири за първи път в София с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна. На гения на Даимо ще се насладим в “Lauda concertata” за маримба и оркестър на Акира Ифукубе. " Симфония No 5 " на Сергей Прокофиев и “Контрасти” на Георги Минчев ще чуем в осъществяване на Софийската филхармония.

Билети за концерта “Ерико Даимо и огнената маримба” ще откриете на касата на Зала България, в мрежата на ивентим и ипей, а цените са от 12 до 25 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР