Една от водещите ни футболистки в лицето на Симона Петкова

...
Една от водещите ни футболистки в лицето на Симона Петкова
Коментари Харесай

Симона Петкова: Ще дам максимума от себе си за успехите на Емполи

Една от водещите ни футболистки в лицето на Симона Петкова направи следващия си добър трансфер. Българката се причисли към италианския Емполи, а GONG.BG се свърза с нея, с цел да ни показа по какъв начин се усеща след следващата крачка в кариерата.

- Как се стигна до прехвърлянето в Емполи?
- За прекосяването ми в Емполи основна виновност има Г-н Софрониев. Той е индивидът, който движеше нещата около моето прекосяване в тима.

- Какво знаеш за шампионата на Италия при дамите?
- С шампионата на Италия съм осведомена сносно. Играх предишния сезон тук и към този момент познавам другите клубове и техния жанр на игра.

- Какви са задачите пред тима този сезон?
- Целите на Емполи са ясни и точни. Основната цел на тима е да е основен участник в шампионата, като на процедура приложи хубав и техничен жанр на игра. Тук от край време се влага в по-младите. Сега тимът ще се опита се да се възползва оптимално от тези гении, които е изграждал с години. Екипът, с който работя е доста обединен. Тук става въпрос за групови старания полагани ежедневно. Един тим с дълга история и обичаи,който има доста огромни бъдещи цели.

- Какво искаш да постигнеш на Апенините?
- На Апенините желая да се потвърдя като топ футболистка. Желанието ми е да дам максимума от себе си във всяка една изиграна минута. Първия ми сезон тук не беше доста сполучлив. Сега нещата са разнообразни.

- Ако съпоставим Италия с Англия, къде смяташ, че шампионата е по-силно?
- Ако съпоставим Англия с Италия мисля, че Англия е с по-силно състезание. Италия към този момент втора година има професионална лига, до момента в който англичанките се радват на професионални контракти много години. Тук на Ботуша се чака този сезон да бъде най-ожесточения и борбата за купата да е най-оспорваната от основаването на женския футбол в Италия. Мисля, че тази година също както в Англия кандидатите за купата няма да са единствено два. Англия се слави с топ 5, от които всеки един тим е кадърен да вземе купата. Същия сюжет се чака и тука на Апенините. Вие знаете, че с повишаването на конкуренцията равнището се подвига неимоверно.

- Как се чувстваш в новия си отбор?
- Чувствам се доста добре тук. Момичетата са доста другарски настроени, работим в една доста приятна и задружна атмосфера. В Емполи всяко едно момиче дава максимума от себе си във всяко едно от заниманията. Още сме в подготвителна част и вършим доста тежки тренировки. Свръх огромно натоварване. Тук себераздаването е най-важното от всички други качества. Няма индивидуализъм. Всеки работи за богатството на тима. Впечатлена съм от организацията на тренировките и подготвителната база. Изживявам фантазията си да работя с цялостни експерти и хора, които вършат всичко допустимо за триумфа на тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР