Една от водещите корабоплавателни компании MSC изпревари нискотарифният авиопревозвач Ryanair

...
Една от водещите корабоплавателни компании MSC изпревари нискотарифният авиопревозвач Ryanair
Коментари Харесай

Корабоплавателна компания влезе сред първите 10 най-големи замърсители в Европа

Една от водещите корабоплавателни компании MSC изпревари нискотарифният авиопревозвач Ryanair в топ 10 на класацията на най-големите замърсители с въглероден диоксид в Европа за 2019 година,  съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на рейтинг на европейско изследване, осъществяване от основан в Брюксел мозъчен концерн   " Транспорт и околна среда ", който обединява около 50 непрaвителствени организации.

MSC, която оперира на пет контитента, е изхвърлила 10,72 милиона тона въглероден диоксид през 2019 година, влиза на седмо място в листата пред Райънеър, който е отговoрен за издаването на 10,53 милиона тона въглеродeн диоксид, демонстрират данните. 

Корабните компании към момента не са включени в системата за търговия с излъчвания в Европейски Съюз. Европейската комисия обаче възнамерява да ги добави през 2021 година в опит да приведе промишлеността в сходство с напъните на блока за понижаване на парниковите газове.

И MSC, и Ryanair все пак отделят по-малко CO2 от най-големите електроцентрали, работещи на въглища, които доминитар листата. Шест немски е две полски централи съставляват останалата част от рейтинга, като отпред в него, т.е.. най-големият замърсител е полската централа Белхатов.

Енергетиката и други браншове понижават излъчванията си от година на година в отговор на регламентите на Европейски Съюз, само че замърсяването при корабоплаването към този момент не ползва никакви ограничения, разясняват специалисти от организацията, направила изследването.

За да реализира цялостна декарбонизация до 2050 година, европейското мореплаване би трябвало да редуцира отделянето на нездравословни емисии въглерод с над 40% до 2030 година, допълват те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР