Една от водещите бизнес новинарски организации в света - Financial

...
Една от водещите бизнес новинарски организации в света - Financial
Коментари Харесай

Financial Times отваря технологичен център в София

Една от водещите бизнес новинарски организации в света - Financial Times, открива офис в София през есента. В него ще се обитава главният софтуерен екип FT Core, който поддържа базовите платформи и системи, движещи постоянно награждавания уеб страница FT.com, оповестяват представители.

FT Core поддържа разнообразно портфолио от платформи, измежду които цифрови системи за абонамент, разпространяване на печатни издания и издание на наличие. В допълнение, платформата за данни, даваща информация за клиентите, заема основна роля в оформянето на просвета за аналитично мислене в бизнеса, което е и в основата на триумфа на FT.

FT избра София поради местоположението, бързия достъп до офиса на FT в Лондон и софтуерните гении, които биха помогнали на екипа да се развива и пораства.

Компанията ще отвори близо 100 нови позиции през идващите 12 месеца в следните посоки:

• Софтуерни инженери

• Бизнес анализатори

• Управление на планове

• Управление на продуктите

FT работи с Xoomworks, консултантска компания, основана в София, по модела Build, Operate, Transfer (BOT). Новият офис ще премине напълно в ръцете на FT до 2-5 години.

Financial Times е една от водещите световни организации за бизнес вести, приета интернационално поради престижа, честността и точността, с които работи.FT отбелязва 130 години през 2018 година с рекордно размер читателска публика от над 910 000. FT през днешния ден дава в по-голяма степен цифрово наличие, записва растеж с 10% при абонаментите, достигайки 714 000, като по този метод обгръща повече от три четвърти от публика, която заплаща. Приходите от наличие са близо две трети от общите доходи, което е два пъти повече спрямо преди пет години.

Xoomworks е консултантска и софтуерна компания, профилирана в създаването на комплицирани софтуерни решения и цифрови нововъведения. Разполага с впечатляващо портфолио от сполучливо осъществени планове и услуги за клиенти в обществения бранш на световно равнище мащаб за последните 18 години.

Екипът на Xoomworks оказва помощ на софтуерните компании да вкарат по-бързо своите артикули на пазара и да станат по-иновативни по отношение на своите съперници. Прави го по два метода: като работи дружно с екипа на компанията или като поема напълно водачеството при развиване на процеса. Xoomworks разполага с експертиза при отворения код, уеб, мобилните и QA технологии, както и задълбочени знания в бранша на пътуванията, финансите и хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР