„Една от важните задачи на Столичната община беше и остава

...
„Една от важните задачи на Столичната община беше и остава
Коментари Харесай

Фандъкова се зарече: Няма да има училище без физкултурен салон

„ Една от значимите задания на Столичната община беше и остава да създадем по този начин, че да няма учебно заведение без физкултурен салон. На път сме да осъществяваме този приоритет, дружно със строителството на нови учебни здания ".

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция по построяването на нова постройка за уголемение към 64 Основно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “, съобщи организация „ Фокус “.

„ Цялостното строителство на нова учебна постройка в кв. „ Симеоново “ е на своя край. Очаква се на 5 декември да завърши, както е по контракт и по-късно постройката да бъде въведена в употреба ", сподели тя.

"С неспокойствие се чака от шефа на учебното заведение, както и от учителите и децата. Досега те са карали часовете по физкултура в класните стаи. Сградата е съвременна и с всички ограничения за енергийна успеваемост “, изясни Фандъкова.

Тя добави, че в учебното заведение има 311 деца, които ще могат да минат в една промяна – нещо, което са заложили в програмата, с цел да не се постанова децата да стават в 5.00 часа за учебно заведение. По думите ѝ за нея образованието е най-важният приоритет.

„ Около 20 млн. лева приблизително на година влагаме в строителството на нови здания за детски градини и учебни заведения.

Искам да поздравя държавното управление за към този момент заложената стратегия от 70 млн. лева в плана за бюджет за идната година, от който ще се възползваме незабавно. В момента се строят 10 нови детски градини и са заложени още 8 за година “, сподели още Фандъкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР