Една от тях е Хеба Рашед, главен изпълнителен директор на

...
Една от тях е Хеба Рашед, главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Какво се случва на границата между Газа и Египет?

Една от тях е Хеба Рашед, основен изпълнителен шеф на фондация Мерсал. Нейната организация е получила позволение да изпрати камиони с медикаменти за интензивни грижи, хирургически консумативи, бебешко мляко и торби за трупове в Газа.

Минаха дни и нищо не се получи.

Хеба споделя, че гледа видеоклипове на лечебни заведения, цялостни с жертви, и плаче всяка вечер, знаейки, че помощта е заседнала на границата.

Следете онлайн: Конфликтът със „ сериозен риск “ ще стане районен

Изображение: Камиони, пренасящи филантропична помощ от Египет благотворителни организации на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа

„ Има смесени усеща на яд, неработоспособност, тъга и опустошаване. Убийствено е възприятието да не можеш да достигнеш до хора, които се нуждаят от помощ “, споделя Хеба.

„ Ние желая да отвори незабавно - да отвори в този момент. "

Координаторите на филантропичната помощ и водачите на камиони са били известени " през днешния ден или на следващия ден " към този момент пет дни.

Израел не желае Хамас за достъп до помощ

По време на визитата на президента Байдън в Израел, министър-председателят Бенямин Нетаняху сподели, че няма да осуети доставката на храна, вода и медикаменти от Египет за цивилни в Газа, до момента в който тази помощ не „ доближи до Хамас ". В това се крият изискванията на Израел за отваряне на филантропичен кулоар - условия за достъп до помощ, които са доста сложни за наблюдаване или гарантиране.

По време на полета си вкъщи от Тел Авив президентът Байдън сподели, че е приел позвъняване от своя египетски сътрудник, които се съгласиха да отворят Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа и да пуснат към 20 камиона, пренасящи филантропична помощ, в Газа. Египет удостовери, че неговият президент се е съгласил да даде помощ на Газа „ по резистентен метод “.

В понеделник външният министър на Египет сподели, че Израел не разрешава на филантропична помощ да влезе в Газа, защото се популяризират известия, че Израел желае да претърсете камионите, които биха влезнали.

Мо Салах пледира за мир в Газа

Минаха часове и водената от Съединени американски щати дипломатическа невъзможност беше ясна. Историческите проблеми на доверието сред Египет и Израел още веднъж изплуваха на повърхността поради същия граничен пункт, който в миналото е бил основен канал за контрабанда. През последното десетилетие Израел накара Египет да предприеме ограничения против тунелните системи, които пренасяха хора, коли и оръжия в Газа в продължение на години.

Граничният пункт Рафах от този момент беше саниран, защото Египет милитаризира района на Синай, само че още веднъж се усеща като различен фронт в този спор.

С натрупването на повече помощ във вторник израелски въздушен удар удари пропускателния пункт - четвъртият въздушен удар покрай граничните врати от началото на войната.

Изображение:Палестинците чакат да преминат на египетската страна на границата с Рафах, Ивицата Газа. Снимка: AP

„ Смъртта е на всички места “

В Газа ученият от Ко и преподавател Мохамед Рантиси и фамилията му са хванати сред заплахата от противоречивото секване и въздушните удари, нанасящи удари по южния квартал на Рафах. Той изтегля дома си на север по заповед на Израел и споделя, че бомба е минала през хола му малко по-късно.

„ Да живееш в Газа е смут, където гибелта е на всички места “, споделя Мохамед. „ От юг на север всяко място е атакувано толкоз мощно и грубо. “

Прочетете повече:

Какво знаем за детонацията в болница в Газа

Израелският президент благодари на Сунак

Мохамед и деветчленното му семейство се приютяват в тристаен апартамент от 120 квадратни метра с още 31 души. Те остават допустимо най-близо до египетската граница с вярата, че могат да се изтеглят. Безопасното излизане на непознати жители от линията Газа сега се договаря от дипломати, само че защото е палестински жител, ориста на Мохамед е несигурна.

„ Напускането на дома е най-лошото нещо, което може да се случи на човек в техния живот цялостен живот. Оставя обич, сигурност и мемоари ", споделя той.

Изображение: Мохамед и фамилията му на плаж в Газа

В Египет нараства безпокойството към известията за напън страната да презасели палестинците в региона на Синай.

Това е проект, който египетският президент обществено осъди, само че също по този начин е отритнат от палестинците, които виждат това като втора „ Накба “, когато 750 000 палестинци бяха принудително разселени при образуването на Израел през 1948 година

За Мохамед сигурността на фамилията му е от първостепенно значение. Той желае да се изтегля с децата и внуците си и няма желание да остава в Египет. Той има две възрастни деца в Европа и се надява да се откри още веднъж с тях. За децата, които са в заплаха с него, той би трябвало да поддържа морала им висок.

„ Казвам на децата си да бъдат хора и да не бъдат наранени от това безсмислено, извънредно диво ликвидиране “, споделя той.

„ Да запазят своята човещина и да бъдат мощни, с цел да можем да излезем в сигурност от тази война и да се върнем, с цел да помогнем на нашите хора да възстановят къщите си и да се грижат за сираците, които са резултат от тази война. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР