Една от централните улици на София, за която от години

...
Една от централните улици на София, за която от години
Коментари Харесай

Централната софийска улица Съборна става пешеходна

Една от централните улици на София, за която от години се приказва, че ще стане пешеходна, може да бъде затворена отчасти за коли още тази година. Проектът за преобразяването на ул. " Съборна " от пл. " Света Неделя " до градината на Народния спектакъл беше показан в петък от основния проектант на София Здравко Здравков, зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев, общинските съветници Малина Едрева и Борис Бонев, както и от кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков.

Според основния проектант затварянето на съвсем цялата улица за коли може да се случи преди началото на лятото. Преди това до 26 май ще се събират отзиви за плана, а в следствие оповестяването на улицата за пешеходна би трябвало да се гласоподава и от общинския съвет.

Обособяването на пешеходната зона по ул. " Съборна " ще бъде без интервенция в съществуващата инфраструктура.



Предложението е колите да бъдат неразрешени в сектора от пл. " Света Неделя " до ул. " Цар Калоян " и от ул. " Леге " до ул. " Княз Александър I ". Ще бъдат отстранени и съществуващите сега там места за платено паркиране. По протежението на улицата ще бъдат поставени пейки, кашпи, велостойки, ще се усилят дърветата, а част от новите растения ще са в кашпи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР