Една от централните теми за съботния ден в Бундеслигата без

...
Една от централните теми за съботния ден в Бундеслигата без
Коментари Харесай

Зловещ удар надроби лицето на играч от Бундеслигата - Футбол свят - Германия



Една от централните тематики за съботния ден в Бундеслигата без подозрение бе ужасяващата преживелица с капитана на Щутгарт Кристиан Гентнер. Полузащитникът пострада извънредно тежко при успеха с 1:0 над Волфсбург от 4-ия кръг на немското състезание.

Опитният халф безусловно бе помлян от вратаря на противника Коен Кастеелс в 86-ата минута. Стражът - в желанието си да улови висока топка в личното наказателно – скочи доста високо и без никакъв предумисъл удари Гентнер с коляно в дясното слепоочие. Капитанът на Щутгарт съвсем незабавно изпадна в безсъзнание, а лекарите дълго време останаха на терена, до момента в който обезопасят врата му с шина и го приготвят за изнасяне с носилката. Дотогава футболистът се върна в схващане, само че нямаше по какъв начин да продължи, а в този момент отборът към този момент бе оползотворил и трите си смени. Заради случая дуелът имаше 9-минутно продължение, в което с 10 души „ швабите” устискаха успеха.

Прегледите на 32-годишния Гентнер в болничното заведение разкриха голям брой лицеви фрактури. Футболистът е със строшен нос, горна челюст и костици към очната орбита. В идващите дни той ще се подложи на хирургическа намеса, като се чака цялостно възобновяване. Засега обаче лекарите не се нагърбват с прогнози по кое време Гентнер ще може още веднъж да играе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР