Една от централните теми за британския печат днес е новината,

...
Една от централните теми за британския печат днес е новината,
Коментари Харесай

На Острова загрижени за здравето на кралицата след положителния тест на принц Чарлз за коронавирус

Една от централните тематики за английския щемпел през днешния ден е новината, че престолонаследникът - принц Чарлз, е дал позитивен тест за ковид и има " леки признаци " на заболяването, поради което се е изолирал в шотландското си имение в Бъркхол.

" Индипендънт " оповестява, че той и брачната половинка му Камила са си създали тестванията в лаборатория на Националната здравна работа в графство Абърдийншър, " тъй като отговаряли на критериите за тестуване ". 

Вестникът цитира депутатката от шотландския парламент Джоан Макалпайн, която пожелава на принца бързо възобновяване, само че въпреки всичко задава въпрос: " При състояние, че се споделя, че признаците му са били леки, както при мнозина други, аз запитвам, по какъв начин той е съумял да се вреди за тест, когато доста медици от самата Национална здравна работа и обществени служащи (които са директно изложени на вируса) не могат да се тестуват? ". Депутатката привежда образец с неин племенник, който страда от астма и има белодробна зараза, само че наскоро му бил отхвърлен тест.

Разбира се, централна тематика в тази ситуация с инфектирането на 71-годишния принц е положението на майка му - 94-годишната кралица Елизабет Втора. 
" Индипендънт " оповестява, че тя се е видяла " на частна среща " с него на 12 март в Лондон. Предполага се е, че Чарлз се е заразил на светско събитие в столицата същия ден и съгласно вестника се е видял с майка си преди този момент, освен това " спазвайки всички съответни препоръки с оглед опазването на нейното здраве и благоденствие ".

" Гардиън " цитира известие от лондонската резиденция на Чарлз и брачната половинка му Камила, съгласно което " не е допустимо да се каже сигурно от кого принцът е прихванал вируса, поради огромния брой задължения, които е имал през последните седмици поради обществената си роля ". 

Той и кралицата дружно с други членове на кралското семейство са взели участие в църковна работа в Уестминстърското абатство в Лондон на 9 март по случай Деня на Британската общественост, където участвали към 2000 души, в това число политици, посланици и деца възпитаници. По-късно се изяснило, че един от присъстващите 54 знаменосци също е дал позитивен тест за вируса, след което всички посетители на церемонията и чиновници били известени и призовани да следват напътствията на СЗО и на Националната здравна работа.

Чарлз бил и на друго мероприятие в Лондон на 10 март, на което участвал и принцът ан Монако Албер, който също разгласи преди няколко дни, че е дал позитивен тест за КОВИД-19, отбелязва изданието. Вестникът цитира лекари, които считат, че предвид на тези събития най-ранната дата, на която Чарлз е можел да предава вируса на близките, е 13 март. Въпреки това кралицата също съблюдава всички здравни инструкции предвид на обстановката.

" Гардиън " оповестява, че от антуража на Чарлз няма коментар какви тъкмо признаци на КОВИД-19 има той, като се изключи че са " леки ". Той и Камила са в имението Бъркхед, само че са разграничени. Обслужва ги дребен екип от домашни помощници, само че те " не контактуват физически " с тях.

Междувременно, съгласно " Индипендънт ", кралицата е провела постоянната си седмична визита с премиера Борис Джонсън отдалечено - по телефона от замъка " Уиндзор ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР