Една от трите най-големи американски рейтингови агенции Fitch Ratings заяви

...
Една от трите най-големи американски рейтингови агенции Fitch Ratings заяви
Коментари Харесай

Фич: Търговската сделка между САЩ и Китай е в подкрепа на глобалния икономически растеж

Една от трите най-големи американски рейтингови организации Fitch Ratings съобщи в четвъртък, че подписаната " първа фаза " на комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Китай ще ускори доверието измежду бизнеса и ще поддържа стабилизирането на международния стопански напредък, добавяйки, че въздействието на постигнатото съглашение ще зависи от неговото осъществяване.

" Търговската договорка ускорява упованията ни, че световният стопански напредък ще се стабилизира през тази година ", показва организация " Фич ". Тя предвижда, че китайската стопанска система ще нарасне с 5,9% през 2020 година, което ще помогне на световната стопанска система да се разшири с 2,6 на 100.

" Фич " също по този начин уточни, че световният напредък ще зависи и от това кои страни ще бъдат наранени от новите търговски условия, които ще зародят след двустранната договорка сред Съединени американски щати и Китай.

Другата водеща кредитната организация - " Мудис " (Moody`s Investors Service) пък означи, че подписаното комерсиално съглашение сред Вашингтон и Пекин понижава рискът от възобновяване на ескалацията сред двете водещи стопански системи, който риск вредеше на международната стопанска система през последните две години.

Изпълнителният шеф на " Мудис " - Майкъл Тейлър съобщи, че съглашението може да помогне за увеличение на двустранния експорт и да докара до възстановяване на бизнес доверието, както и на вложенията.

" Подробности за съглашението обаче допускат, че остава доста пространство за продължаващо търкания сред двете страни и " Мудис " продължава да чака, че напрежението сред Китай и Съединени американски щати ще се усилва и ще понижава през идващите години ", се показва в известието на организацията. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР