Една от топ новините през последните дни и седмици безспорно

...
Една от топ новините през последните дни и седмици безспорно
Коментари Харесай

Откъде Илон Мъск ще вземе милиардите, за да купи Twitter

Една от топ новините през последните дни и седмици несъмнено е покупката на 9.2% от акциите на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск и последвалото го предложение за изкупуване на цялата компания за над 40 милиарда $.

Въпреки че Мъск е определян за най-богатият човек на планетата с общо положение, възлизащо на 249 милиарда $ по последни данни на Bloomberg, покупка от сходен мащаб по никакъв начин не е елементарно начинание. 

Тази седмица милиардерът внесе документи в Американската комисия по скъпите бумаги и тържищата, които образно разкриват тъкмо от кое място ще дойдат парите за евентуалната договорка.

От тях излиза наяве, че Мъск е подготвен да похарчи 46.5 милиарда $, с цел да купи Twitter, като 25.5 милиарда ще бъдат финансирани под формата на серия от заеми от капиталовия колос Morgan Stanley. 

Останалите 21 милиарда $ ще дойдат персонално от джоба на Мъск, само че не е ясно дали милиардерът фактически разполага с тази сума в кеш, което е малко евентуално.

Това, което знаем обаче, е че създателят на Tesla се е показал като единствен източник на въпросните 21 милиарда

Мнозина биха се запитали защо му е на Мъск да тегли заеми, имайки поради общото му положение, само че истината е, че огромна част от него е заключено в акции на Tesla. 

Много допустимо е точно част от акциите му да бъдат употребявани като залог против приемането на заемите от Morgan Stanley, само че това към този момент не е доказано.

Важно е да споменем също по този начин, че бордът на Twitter към момента разисква предлагането на милиардера и следва то да бъде признато или отхвърлено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР