Една от тенденциите, които ще се преследват в работата в

...
Една от тенденциите, които ще се преследват в работата в
Коментари Харесай

С тези професии може да си работите от къщи и да взимате по 83 000 долара годишно

Една от трендовете, които ще се преследват в работата в бъдеще, е гъвкавостта по отношение на от къде и по кое време да се работи. Според изследване на "Society for Human Resources management ", през 2019 година 27% от фирмите, които търсят чиновници посредством платформата FlexJobs, предложили работа от разстояние на цялостен работен ден.

Това е с 20% повече от организациите, които са предложили гъвкава ангажираност през 2016 година Информацията е оповестена в публикация на електронното издание CNBC, представено от money.bg.

От FlexJobs (чието име значи специалности, които се извършват от разстояние) удостоверяват това, че жестоко 95% от обявите към момента имат условие за местоположението на служителя - за град, щат, избран регион в страната. Така служащият би могъл да посещава офиса на работодателя за лични срещи.

"Надпреварата за гъвкавите позиции може да е огромна ", споделя Бри Рейнолдс, кариерен управител във FlexJobs. Тя споделя, че хората, които търсят работа, би трябвало да подчертаят уменията си за работа в екип, с цел да се откроят от останалите претенденти.

"Когато изпращате кандидатурата си за работа, би трябвало наложително да включите информация за опит на сходна позиция, вашите умения за връзка, взаимна работа и боравене с технологии - работа онлайн, стратегии за управление на планове и други ", споделя тя.

Ето някои от най-често срещаните специалности, които могат да бъдат практикувани от всяка точка на света, съгласно FlexJobs, както и каква е заплатата за тях, съгласно информацията на PayScale:

1. Продуктов управител с годишна заплата 82 916 $ годишно

Продуктовият управител дава отговор за тактиката, развиването и стартирането на продуктите. Те постоянно ръководят екипи, преглеждат бюджети. Налага им се да работят в няколко отдела като "Маркетинг " и "Дизайн ". Този вид специалност изисква много работа с хората от компанията.

2. Мениджър бизнес развиване с годишна заплата 71 968 $

И при тази позиция работата е екипна. Тези мениджъри основават бизнес проекти, ръководят потребителски сметки и се стремят да удовлетворяват желанията на клиентите. Всичко това изисква положителни умения за връзка.

Хората на тези позиции идват с няколко годишен опит в маркетинга и продажбите. Това е добре за фирмите, в които се работи от разстояние и които желаят да са сигурни, че чиновниците идват със познания и са способни да работят добре.

"Често се допуска, че този вид работа би трябвало да бъде на свободна процедура ", споделя Рейнолдс. "Професиите от разстояние изминаха дълъг път във връзка с фокусирането върху областите на екипната работа и съдействието. Компаниите, изключително тези, които работят по този метод, поставят огромни старания, с цел да може работата в екип, положителната връзка и съдействието да бъдат на напред във времето в активността им. "

3. Софтуерен инженер със заплата 71 145 $ годишно

Тези чиновници основават доста повече от просто уеб страници. Програмистите имат високи заплати, без значение дали са в офис, или работят отдалечено. На някои от най-конкурентните пазари за ИТ, софтуерните инженери от разнообразни специалности печелят над 150 хиляди $, съгласно данни на платформа за набиране на технологии Hired.

4. Маркетингов управител със междинна годишна заплата 64 500 $

US News & World Report дефинира маркетинговите мениджъри, които основават маркетингови акции и тактики, като една от най-добре платените специалности на 2020 година Тази работа изисква бакалавърска степен и няколко години опит в сферата. Някои организации обаче избират да наемат експерт с магистърска степен в тази област.

5. Дизайнер на образователни стратегии

Дизайнерите на образователните стратегии основават академично образование и образователни материали. Работата се състои в писане на образователни стратегии, основаване на онлайн наличие за курса и потребление на противоположна връзка за актуализиране на предложенията за курсове.

В днешните условия на "стесняващ " се пазар на труда, работодателите от ден на ден се обръщат към онлайн платформи за образование, с цел да задържат настоящите си служащи, а не да наемат нови, което може да коства скъпо.

Компаниите, които влагат в професионалното развиване на служащите, без значение дали става въпрос за най-новите софтуерни умения или даже единствено за адаптивност или ръководство на времето, могат да поддържат работната мощ и да предизвикват нововъведенията от вътрешната страна в компанията.

Освен това през последната година просветителните компании също усилиха работна си мощ: две компании за електронно образование, VIPKid и EF Education First, бяха най-големите работодатели на отдалечени служащи през FlexJobs през 2019 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР