Една от старите върби пред църквата Св. Седмочисленици в столицата

...
Една от старите върби пред църквата Св. Седмочисленици в столицата
Коментари Харесай

Счупи се една от старите върби пред софийската църква Св. Седмочисленици

Една от старите върби пред църквата " Св. Седмочисленици " в столицата се счупи в понеделник следобяд. Това се случи, до момента в който в градината имаше хора, само че потърпевши няма.

От Столичната община обясниха, че чиновници на дирекцията " Зелени системи " са изпратени на място, с цел да ревизират каква е повода за прекършването на дървото. Директорът на дирекцията Димитър Данчев изясни, че евентуално върбата е паднала поради мощните пориви напразно и гнилостните процеси, които се виждат в сърцевината на ствола, само че са невидими извън. " Дървото се е прекършило на най-слабото място ", разяснява Данчев пред Mediapool.


Сн. Mediapool

Той добави, че спомагателен фактор за рухването на дървото евентуално е и това, че то към момента има листа, а това усилва съпротивлението при поривите напразно.

Върбите пред църквата " Св. Седмочисленици " са едни от знаците на градината към храма, която е и монумент на културата. Състоянието на другото дърво също ще бъде оценено и в случай че се окаже, че то също е рисково, може да бъде отстранено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР