Една от седемте картини, които бяха откраднати през 2012 година

...
Една от седемте картини, които бяха откраднати през 2012 година
Коментари Харесай

В Букурещ откриха откраднат шедьовър на Пикасо

Една от седемте картини, които бяха откраднати през 2012 година от холандския музей „ Кунстхал” в Ротердам, е била открита в Румъния, оповестяват Агенция Франс Прес и БГНЕС.
Седемте шедьовъра дело на Пабло Пикасо, Клод Моне, Пол Гоген и Люсиен Фройд, Мейер де Хаан и Анри Матис бяха откраднати при един най-дръзките кражби в света за последните десетилетия, който съгласно полицията траял единствено три минути. Преди шест години холандските медии пък го дефинираха като „ кражбата на века”.
Според румънските управляващи евентуално откритото платно е „ Глава на арлекин” на Пабло Пикасо, само че достоверността на картината би трябвало да се удостовери.
Четирима румънски жители през 2014 година бяха наказани на по 6 години затвор за дръзката кражба. Съдът постанови те да платят и сумата от 18 милиона евро на застрахователите на картините. Един от членовете н незаконната група – Олга Догару, съобщи при задържането си, че е изгорила картините в селцето Каркалиу в Източна Румъния, в опит да защищити сина си, откакто не могли да ги продадат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР