Една от приоритетните цели в стратегическия план на Българския футболен

...
Една от приоритетните цели в стратегическия план на Българския футболен
Коментари Харесай

БФС изпълни една от приоритетните си цели

Една от предпочитаните цели в стратегическия проект на Българския футболен съюз – дигитализацията на футбола ни на всички равнища, към този момент е реалност. Анонсираната още през 2019 година от президента Борислав Михайлов амбициозна задача за въвеждане на електронно състезание даже в най-ниските дивизии на аматьорския футбол, включително четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и регионалните шампионати в детско-юношеския футбол, бе сполучливо финализирана с помощта на огромната интеграционна и обучителна акция, осъществена от структурите на футболната централа в последните 2 години.

От този месец всички клубове, участници в Четвърта и Пета лига, детско-юношеските шампионати за всички възрастови категории, области и зони, както и от Държавното състезание за дами, ще могат освен да картотекират по електронен път състезателите и треньорските си щабове, само че да правят цялата си административна активност по организацията и присъединяване в формалните дуели посредством електроното състезание, в това число водене на протоколи от мачовете, регистриране на съдии, делегати и съдийски наблюдаващи и така нататък

Реализацията на плана облекчава всички клубове от системата на българския футбол освен финансово (поради отпадането на таксата за картотекиране на футболисти и треньори), само че и организационно, защото икономисва време и старания по осъществяване на административните отговорности.

„ Това е голяма стъпка в помощ на клубовете. Зоналните препоръки в София и Пловдив на процедура ще провеждат започващите през този месец шампионати на всички равнища по електронен път. Част от шампионатите в другите две зони – Варна и Велико Търново, също имат подготвеност да се включат. Очакванията са до няколко месеца процесът да бъде напълно приключен и при тях. По този метод отпадат редица финансови и оперативни казуси пред клубовете от аматьорския футбол, което за тях е от голяма изгода “, разяснява ръководителят на ЗС на БФС София Петко Петков.

Електронното състезание в професионалния футбол бе въведено у нас още през 2013 година, а от 2015 година обхвана и елитните младежки групи. От 2019 година и клубовете от Трета лига бяха въведени в системата, а в този момент към този момент тя е разполагаем и на останалите участници от футболната ни подчиненост.

Системата на БФС е напълно интегрирана с тези на УЕФА и ФИФА, като всички процеси (вътрешни прехвърляния, картотеки и др.) се отразяват в действително време, като България е една от дребното страни в Европа, които извършват това условие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР