Една от примите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е

...
Една от примите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е
Коментари Харесай

Мария Гигова гледа с оптимизъм към Европейското в Баку

Една от примите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е оптимистично настроена за идното Европейско състезание в Баку, Азербайджан. Членът на Техническия комитет към интернационалната централа похвали състезателките от националния отбор.

Мария Гигова изгледа контролното съревнование в зала „ Раковски”, което се организира в събота, 11 май. Тя означи и огромния напредък на ансамбъла при девойките, който също ще взе участие на шампионата.

„ Аз видях, че всички са в доста добра форма. Има някои елементи, върху които би трябвало малко повече внимание. Иначе девойките са във форма. И аз се веселя, че това, което демонстрираха е една доста мощна стратегия и ще могат да се преборят за отборната надпревара”, показа Мария Гигова.

Колкото до представянето на ансамбъл-девойки, Мария Гигова показа: „ Това малко време от държавното състезание до момента, мисля, че девойките са постигнали доста в позитивна посока. С доста комплицирани съчетания са, изключително в лентите. Може да се каже, че играят стратегия за дами, а се оправят доста добре. Оптимистично съм настроена.”

Мениджърът на националния тим-индивидуално Бранимира Маркова също показа своите визии преди шампионата: „ Илиана счита, че са доста добре готови. Представиха се добре на контролното, чака ни доста сериозна конкуренция на Европейското състезание, както постоянно. Надявам се да съумеят да си изиграят съчетанията без неточности.”

Националният отбор пътува за Баку във вторник, а делегацията ще бъде предвождана от президента на родната федерация Илиана Раева.

„ Виждам един доста огромен прогрес от извънредно сериозната работа, която вложихме в последната седмица. Много огромен прогрес има ансамбъл-девойки. Много осезателен прогрес, по-спокойни са децата, не вършат груби грешки”, показа Илиана Раева.

В навечерието на Европейското състезание Ина Ананиева влезе в щаба на ансамбъла при девойките като консултант на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова.

„ Огромният опит, който има Ина Ананиева, естествено, че повлия доста позитивно и се веселя, че се съгласи и отзова, тъй като Вяра Ваташка и Цветелина Найденова са доста надарени треньори, само че нямат опит. Това им е първо треньорство, в случай че мога по този начин да се изразя. И опитът на един подобен треньор с по-дълъг стаж е от огромна полза”, показа Илиана Раева.

Ансамбълът-девойки е в състав: Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова.

Европейското състезание ще се състои от 16 до 19 май в Азербайджан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР