Една от причините за новото огнище на африканска чума в

...
Една от причините за новото огнище на африканска чума в
Коментари Харесай

Председателят на БАБХ: Плъхове може да са причинили новото огнище на чума по свинете

Една от аргументите за новото огнище на африканска чума в Шуменско може да са плъхове, които са минали металните ограждения. Това сподели ръководителят на Българската организация по сигурност на храните проф. Паскал Желязков.

Снимка: bTV

Всичките близо 24 хиляди свине в индустриалната плантация в с. Никола Козлево ще бъдат умъртвени. Тя се намира в гориста околност и аргументите се търсят точно там.
Африканска чума в най-големия индустриален свинекомплекс в Шуменско (ОБЗОР) Финансовите загуби в свинекомплекса се пресмятат на към 10 милиона лева, 24 000 свине ще бъдат умъртвени
Желязков добави, че умъртвяването на животните ще стартира във вторник, както и че има специфична площадка за загробване, която ще се обезопаси по този начин, че да не се замърсят подпочвените води.

Снимка: bTV

В региона на общините Каолиново и Паламара има открити случай авриканска чума по дивите прасета, добави ръководителят на БАБХ.

Снимка: bTV

Той разясни, че ще има и компенсации след колосалните загуби, а отделянето на здравите от болните свине вътре в комплекса няма по какъв начин да стане, тъй като когато са строени, не е било планувано болестта.

Ще стартират и инспекции на пътя на прасетата, тъй като част от тях, като дребните да вземем за пример, се транспортират от Варна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР