Една от причините за големия брой новозаразени вероятно е свързана

...
Една от причините за големия брой новозаразени вероятно е свързана
Коментари Харесай

Посочиха една от вероятните причини за разпространението на заразата у нас

 Една от аргументите за огромния брой новозаразени евентуално е обвързвана с понижената приложимост на персонални защитни средства. Има и нараснал контакт сред хората, тъй като в този момент тече летен сезон. Това съобщи за Нова тв проф. Сорен Хайрабедян, шеф на института по биология и имунология към Българска академия на науките.

" Това хората да стоят по домовете може да се избегне. Те може да вървят в офиса или да работят от у дома. Не е нужно да стопираме цялата стопанска система и отново да има предварителна защита. В обстановки, когато се постанова да се работи в гъстонаселена среда обаче, би могло да се употребяват персонални защитни средства, а по мое персонално наблюдаване това се пропуща. Виждам доста хора, които не носят маски ", съобщи той.

" Когато вирусът първоначално стана прочут и беше наблюдаван, от СЗО споделиха, че не е капкова зараза и не може дълго да стои в средата. Има вируси, при които микрокапчиците могат да стоят с часове. Той е по-голям и по-тежък и не остава дълго във тип на аерозол ", напомни професорът и добави, че с вируса може да се заразим, когато приказваме с някого, който е на под 2 метра разстояние от нас.  

" Коронавирусът не се предава през кожата и това е значимо да се знае ", сподели той. Професорът съобщи, че има нова разновидност при ковид. " В началото откриха една, която не покачва заразеността. Сега при новата, която откриха, вирусът по-лесно се популяризира и заразява хората ", предизвести специалистът. Той обаче успокои, че вирусът няма интерес да е доста патологичен.

" В природата му е, щом се популяризира елементарно, да оцелеят разновидностите, които елементарно заразяват, без да предизвикват тежко заразяване ", каза проф. Хайрабедян. " Засега няма безапелационни доказателства за дълготраен имунитет към К-19. Когато индивидът се болести, антителата не остават дълго в организма ", съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР