Една от причините, поради които започването на преговорите с Македония

...
Една от причините, поради които започването на преговорите с Македония
Коментари Харесай

Никола Димитров: Преговорите с Македония са тест за ЕС

Една от аргументите, заради които започването на договарянията с Македония са значими, е, че това е тест за доверието на Европейския съюз, сподели в Брюксел външният министър на Македония Никола Димитров.
Николов изрази мнението си, че Македония желае да се концентрира върху вътрешните промени и че това, което държавното управление се пробва да го направи в този момент, за една, две или три години е това, което е можело да бъде направено през последните петнадесет години. „ Ако по-рано е било автомагистрала, в този момент пътят е стеснен и стръмен “, сподели Димитров, представен от БГНЕС.
Той, дружно с вицепремиерът по европейските въпроси Буяр Османи висшият представител за външните работи, Федерика Могерини и еврокомисарят по разширението Йоханес Хан показаха голямо наслаждение за последните събития в Македония, отварянето на пътя за договаряния през юни 2019, покана за участие в НАТО, постигнатото съглашение с Гърция, както и с България.
Йоханес Хан удостовери, че ще бъде в Македония на 17 юли, с цел да стартира техническата част на процеса на скрининг с държавното управление. “Тази подготвителна работа не е нещо, което се прави за няколко седмици, би трябвало да се приготвят всички 35 глави, които обгръщат договарянията за присъединение, би трябвало деликатно да се приготвят и е от решаващо значение да създадем тази работа за една година “, сподели Хан.
Той напомни, че е значимо Македония да продължи да работи по изискванията за започване на договарянията: промяна на администрацията, битка с корупцията, в това число корупция по високите етажи на властта, както и промяна на разследващите служби.
Димитров изрази вярата, че идващият Съвет за стабилизиране и асоциация ЕС-Македония, който би трябвало да се организира идващото лято, ще съвпадне с първата междуправителствена конференция за Македония, на която ще бъде разгласен публично стартът на договарянията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР