Една от причините е липсата на задължителна застраховка Отговорност на

...
Една от причините е липсата на задължителна застраховка Отговорност на
Коментари Харесай

Министерството на туризма заличава от регистъра на 118 туроператора

Една от аргументите е неналичието на наложителна застраховка " Отговорност на туроператора "

Министерството на туризма стартира процедура по преустановяване на регистрацията и изтриване от Националния туристически указател (НТР) на общо 118 сдружения, регистрирани като туроператори.
Причините са главно две, показват от министерството. Едната е, че фирмите не са показали наложителна застраховка " Отговорност на туроператора ", което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Другият главен претекст е, че сдружението не е получило удостоверението си за регистрация в регламентирания период в Закона за туризма. Ако такова уверение не е налично, компанията няма право да извършва туроператорска и турагентска активност.
Действията по изтриване се подхващат според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.
Основна част от сдруженията, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалища и адрес на регистрация в София, Пловдив и Бургас.
През предходната година общо издадените заповеди за преустановяване на активността по искане на туроператора са 7, от тях 6 са постъпили единствено през декември.
През 2016 година двама туроператори са прекратили активността си, като по тяхно искане са издадени заповеди за преустановяване на регистрацията им като туроператори.
Общо записаните туроператори и туристически организации в Националния туристически указател са 3 311.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР