Една от причините е, че, ако майката няма достатъчна секреция

...
Една от причините е, че, ако майката няма достатъчна секреция
Коментари Харесай

Засяга Всички Българки! При Установяване На Бременност Вече С Вас Ще Се Случи Това! Отивате Спешно В

Една от аргументите е, че, в случай че майката няма задоволителна секреция на тиреоидни хормони, детето може да се роди неуместно, посочи пред Дарик един от най-хубавите ендокринолози у нас проф. Анна-Мария Борисова. Тя подсети, че в случай че диабетът покаже някакви признаци, то пациентът, измъчен от него, е доста просрочен с лекуването. Причината е, че диабетът не боли, а появяването на признаци приказва за съществуване на затруднения, породени от болестта.

" Трябва да преобърнем мисленето си и работата си с бременните, тъй като още с определяне на положението бременност, гинекологът, който е зарадвал своята пациентка, незабавно би трябвало да каже едно изречение и то е " Идете на ендокринолог да потърсят дали имате някакви скрити болести, които биха били спънка и за Вас, и за Вашето бебе и които ще ни основат проблеми ", счита проф. Борисова, написа Пик.

След като дамата отиде на ендокринолог, следва " устен скрийнинг " и изясняване дали са налице рискови фактори. Сред тях експертът даде образец с възрастта, тъй като по думите й в случай че дамата е на възраст над 30 години, тогава тя е рискова за диабет.

" За да се погрижа напълно за бременните, ще кажа следното: като се изключи че ще търсим прикрит диабет, ние би трябвало да търсим и прикрит хипотиреоидизъм - понижена функционалност на щитовидната жлеза и това е съдбовно значимо. Защо? Защото плодът няма лична щитовидна жлеза до шестия месец и той разчита единствено на майка си. Ако майката няма съответна секреция на тиреоидни хормони, а тиреоидни хормони трябват за развиването на мозъка на плода, нищо няма да се случи, само че би се родил малоумен човек. Коя майка желае нейното дете да е неуместно ", попита проф. Борисова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР