Една от причините да се кандидатира за депутат – ще

...
Една от причините да се кандидатира за депутат – ще
Коментари Харесай

Мартин Богданов - политикът, който от 17 г. работи с хъс за Несебър, фен е на латиното и успешен земеделец

Една от аргументите да се кандидатира за народен представител – ще работи, с цел да промени административните тежести за дребния и междинен бизнес, които безусловно го унищожават и от които самият той се е парил няколко пъти

Представяме Ви един от мощните претенденти за народни представители от тима на ГЕРБ-СДС в Бургас, който обаче постоянно е избирал да стои надалеч от светлините на прожекторите. И въпреки да е в политиката от цели 17 години, от самото основаване на ГЕРБ през далечната 2007 година, въпреки Мартин Богданов да е измежду учредителите на Политическа партия ГЕРБ, той в никакъв случай не е натрапвал своето наличие, а е работел безшумно и с голям хъс за решаването на проблемите на хората. За него има малко информация в интернет, доста малко можете да прочетете и в медиите, също така няма да откриете елементарно негови фотоси с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, с министри, с депутати, с кметове и други значими политически фактори в партията, в чиято светлина да се отразява неговата персона. Защо ли? Защото Мартин Богданов си има своя. Той непретенциозно споделя, че не обича да приказва за себе си, а да работи, че е човек на действието и за него е значимо работата да бъде свършена. Странно му е да споделя за себе си, тъй като направеното от него постоянно се е виждало и оценявало от другите хора.

Не обичам публичността, само че това към този момент си влиза в длъжностната характерност на политика, споделя Богданов при започване на диалога с наш кореспондент.

Мартин Богданов е на 44 години, роден е в Бургас, израснал е в огромно семейство, има двама братя, които са по-големи от него, с най-големия имат 19 години разлика. Има две деца от предишен брак – на 22 и на 15 години. От 9 години живее с актуалната си половинка Десислава - лятото в Несебър, а зимата в Бургас.

Завършил е междинното си обучение в Частната земеделска гимназия в Поморие със компетентност „ Управление и дребни предприятия ”. Бил е в казармата, след което приключва висшето си обучение в специалност „ Компютърни системи и технологии “ в Бургаския свободен университет. Едновременно с това стартира да развива свой бизнес в телекомуникациите, който по-късно се разраства до най-голямата интернет мрежа в община Несебър. По стичане на събитията се постанова да продаде компанията, защото е мъчно да се развиваш в дребна община. Бизнесът му обаче остава в ръцете на един от най-хубавите му другари и до ден-днешен е сполучлив.

Занимавал се е с ресторантьорство през годините и се развивал добре, само че административните и регулаторните спънки в България го отказават и от това занятие. Това е и една от аргументите да се занимава с политика – да опита от Народното събрание да промени административните тежести за дребния и междинен бизнес, които безусловно го унищожават.

В момента дава отговор за достъпа и контрола на видеонаблюдението в целия Слънчев бряг, както и в огромната част от община Несебър. Изгражда и поддържа паркинг системи по Черноморието.
 Мартин Богданов е хазаин на среща с гласоподаватели в Несебър, до него са сътрудниците му от мощния тим на ГЕРБ-СДС за Бургас, както и регионалният водач Иван Алексиев
От 17 години се занимава с политика, той е измежду учредителите на Политическа партия ГЕРБ от самото основаване на партията през далечната 2007 година Член е на управлението на ГЕРБ-Несебър и в никакъв случай не е членувал в други политически обединения, въпреки че през годините е имал не една и две предложения от хора, които са следили от близко работата му. „ Не одобрявам политическото номадство. Ако има нещо, което не ми харесва или го считам за погрешно, пробвам да го трансформира, а не да тичам. Пример за това е делото, което водех и завоювах против една от най-големите банки в страната.  

Тогава доста хора се опитваха да ме разубедят да не изгубвам в каузи времето и средствата си. Но аз постоянно не отстъпвам това, в което имам вяра, съпротивлявам се до край и по тази причина и завоювах. С този хъс се боря и за развиването на община Несебър с моите сътрудници от ГЕРБ ”, споделя Мартин Богданов.

„ Да стартираш дребен бизнес, да отвориш дребна компания в България – това е доста мъчно, тъй като условията са ужасно огромни и на процедура неизпълними. Направих изследване за това какъв е процесът в западни страни като Англия, Германия, Франция. Системата там те кара да започнеш да работиш на ярко, а тук те бута към сивия бранш още през цялото време ", прибавя той и дава образец: " Наскоро се разхождах в София с жена ми и видяхме дребни сладкарници – това е пък нейното занимание. Направихме изследване за условията, с цел да се започва такава активност. На процедура е невероятно у нас да развиваш това от у дома. Ако искаш да работиш това, би трябвало да отвориш сладкарница, при което всички виновни институции би трябвало да ти дадат утвърждение. Разпечатах всички условия на лист А4, желаех да ги побера на такава страница – трябваше да употребявам толкоз дребен шрифт, че се четеше единствено с лупа ”, споделя Мартин Богданов.  

И дава различен образец: „ В Англия да вземем за пример са пет стъпки – би трябвало да се регистрираш в Общината, че желаеш да извършваш такава активност и в техния Национална агенция за приходите да регистрираш компания като Едноличен търговец. Оттам нататък можеш да работиш от у дома, единствено би трябвало да изкараш един документ онлайн за качеството и сигурността на храните, който коства 20 паунда. Това са петте стъпки, които всеки един, който желае да развие бизнес в каквато и да е сфера, може да го направи доста елементарно. Тук административните тежести и регулаторни бариери ни стопират, в даден миг дори убиват бизнеса и аз съм потърпевш от това нещо, както и доста мои познати “, споделя Мартин Богданов.

И прибавя, че тъкмо това е повода да влезе в политиката – да направи всичко по силите си, с цел да се улесни процесът, по който хората да могат да започват свои бизнеси.

Негов приоритет ще бъде още и електронното ръководство. Според него, тази административна тежест може да се понижи фрапантно, в случай че всичко става електронно – с един клик, както е в множеството европейски страни, които всички даваме за образец и желаеме да се равняваме по тях.
 Последната годишна продукция от едни от най-вкусните домати вид " Биволско сърце ", създадени от Мартин Богданов
Земеделието е друга област, в която би трябвало да се трансформират доста неща. По думите му, повече внимание би трябвало да се обръща на дребните и междинни производители и предприятия, тъй като те в този момент са подценявани, а са гръбнакът на стопанската система. 74,3% от всички работещи в България работят точно в такива дребни предприятия и 68% от Брутният вътрешен продукт и добавената стойност идва от тях, а към тях има неглижиране, занемаряване.

В земеделието е същото. Например – желая да се занимавам със земеделие, само че е доста мъчно да започнеш в този бизнес. 60-70% след това се отхвърлят поради всичките спънки по пътя. Същото важи и за риболовците, където също има големи проблеми. Законът за рибарството не е променян от години и нормативните уредби са толкоз остарели, че не дават отговор въобще на актуалните условия. Пред 4-5 месеца се срещах с доста риболовци, те ми обясниха какви са проблемите и предложиха решения – ще опитам да работя в посока за смяна на нормативните наредби и Закона за рибарството и аквакултурите, който има потребност на цяло да се промени и пренапише ”, споделя още претендентът за депутат. Неслучайно той е избрал за собствен слоган думите „ От хората за хората ”.

Какво значи това? Накратко – всичко, което се прави за обещано съсловие, би трябвало да се прави съобразено това какви са проблемите и какви са настояванията му. „ Народният представител е... представител на народа. Той би трябвало да пази ползите на хората в другите сфери. Когато става дума за риболовци, питаме риболовци, когато касае земеделците – се срещаме с тях ”, споделя Богданов.
 Богданов на рафтинг със фамилията си
„ От 17 години съм взел участие във всички типове избори в разнообразни качества, само че един въпрос, който задават хората на срещите си с претенденти, постоянно ми е правил усещане. „ Ако бъдеш определен, какво ще направиш за мен? ”. Трудно ми е да отговоря, тъй като не знам верния отговор. В този въпрос, мисля, че се крие и един от проблемите на нашата нация. Ние постоянно чакаме някой да реши нашите проблеми, вместо нас. Чакаме спасителя. Трябва да спрем да питаме, а да стартираме да споделяме какво желаеме да се промени. Ние избираме кой да ни съставлява и пази пред институциите в страната. И когато отида на среща с жители, аз желая да чуя техните проблеми и техните хрумвания за решаването им. Как виждат те развиването на общината или на страната ни. След което да направя всичко допустимо, с цел да извърша и защитя тези ползи ”, споделя Мартин Богданов.

Политиката не е единственото, с което се занимава. Въпреки че не му остава доста време, той има редица занимания, които практикува със пристрастеност. Едно от тях е да вземем за пример земеделието и в частност хидропониката. В свободното си време, което през последните години много за него е доста малко, е почнал построяването на лична система за автоматизирано поливане и развъждане на разнообразни агрокултури. За задачата има плантация в кв. Ветрен, където има дворно място.

Малцина биха заподозрели, че с изключение на сериозен политик и предприемач, Богданов обича и танците. „ Наистина танцувам от дребен. Започнах с национални танци, само че преди 12 години открих латиното и се влюбих. Хората там са постоянно положителни и другарски настроени, всички отиват с една-единствена цел – да се забавляват. Тъкмо там се срещнах с доста хора и завързах страхотни другарства. Танцуващото общество е ужасно – можеш да срещнеш хора от всяко съсловие – лекари, юристи, водачи, учители ”, споделя той и признава, че навръх танци се е срещнал със сегашната си половинка Десислава преди 9 години.

За да подкрепите Мартин Богданов, гласувайте с преференция 5 в листата на ГЕРБ-СДС под номер 2.
 Малцина биха заподозрели, че с изключение на сериозен политик и предприемач, Богданов обича и танците. Със сегашната си половинка Десислава се среща точно около общата им пристрастеност към латиното
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР