Една от причините да инициираме промените в Изборния кодекс беше

...
Една от причините да инициираме промените в Изборния кодекс беше
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: За втори път подаваме сигнал срещу служебното правителство, няма да търпим опорочаване на вота

„ Една от аргументите да предизвикваме измененията в Изборния кодекс беше поради нашите подозрения за честността на вота и метода на отчитане на резултатите. Оставката на заместник-министър Кирилов е доста обезпокоителен сигнал, тъй като той споделя, че членове на борда на „ Информационно обслужване ”, които регистрират резултатите от изборите, не са назначени транспарантно. Това за нас е подозрително и по тази причина сигнализирахме основния прокурор. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.
„ Никой не би трябвало да има интерес да основава подозрения към честността на вота. Именно по тази причина реагираме незабавно. Нека заместник-министър Кирилов и министъра на електронното ръководство да излязат и да обяснят какво е наложило това ”, добави Вигенин.
Той напомни, че Българска социалистическа партия към този момент е подала един сигнал към интернационалните организации поради интервенция на служебни министри в предизборната акция с изказвания против Българска социалистическа партия. „ Това към този момент е втори сигнал, който по друга линия подаваме, с което желаеме да заявим, че няма да поносим каквото и да е опорочаване на честността на изборите ”, безапелационен бе социалистът.
Кристиан Вигенин акцентира, че Конгресът на Българска социалистическа партия и отстранил от партията хората, които са организирали абсурда на политически конгрес, тъй като такова уронване на престижа на Българска социалистическа партия е неприемливо.
„ Стана пределно ясно, че хората, несъгласни с управлението, нямат нужната поддръжка в партията. Логично беше те да одобряват този факт и да работят по този начин, че на идващия Конгрес да имат повече поддръжка. За страдание, те не могат да схванат, че не оферират безусловно никаква опция. Ако те имаха някаква друга от водената  политика, може би това би им спечелило последователи, само че на Конгреса не показаха никакви възражения по нея ”, уточни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.
Той напомни още, че в своя отчет ръководителят Нинова ясно е изразила позиция, че коалиция с ГЕРБ няма да бъде правена, и че с кого Българска социалистическа партия ще се коалира и дали ще поддържа някакво държавно управление – ще реши партията на общопартиен референдум.
Кристиан Вигенин изясни претекстовете, с които Конгресът на Българска социалистическа партия реши да провежда референдум за допускане на джендър идеологията в учебните заведения. „ Не знам различен водач на партия в миналото да е казвал следното: „ Ние почитаме хората с друга полова ориентировка. Ние ще пазиме техните конституционни права. Но в това време ние не желаеме българските деца да бъдат подлагани на противоречиви теории, свързани с това по какъв начин те могат да си сменят пола. ” Този въпрос ще бъде решаван на Национален съвет, и когато се постави границата, доста неща ще се изяснят ”, сподели в умозаключение социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР