Една от последните публични снимки на покойната кралица Елизабет II

...
Една от последните публични снимки на покойната кралица Елизабет II
Коментари Харесай

Една от последните снимки на кралица Елизабет II се бори за британска награда

Една от последните обществени фотоси на починалата кралица Елизабет II е измежду няколко фотографии, които се борят за влиятелната английска премия на Гилдията на фоторедакторите, оповестява в. " Гардиън ".

Снимката демонстрира починалия монарх, държаща бастун и застанала до запалена камина в Балморал. Тя е снимана малко преди срещата ѝ с тогавашния министър-председател Лиз Тръс на 6 септември, която беше един от последните политици, които се срещнаха с Елизабет II. Кралицата умря в същия палат единствено два дни по-късно.

Наградтаа се дефинира посредством гласоподаване от публиката. Хората могат да избират всред 20 фотоси, направени сред 1 януари и 31 декември 2022 година, като една от тях ще бъде отличена като фотография на годината на годишните награди на Гилдията на фоторедакторите във Англия.

Още едно изображение с кралицата е измежду номинираните - миг, на който тя е на балкона на Бъкингмаския замък по време на честванията на платинения ѝ празник през юни дружно с внука ѝ принц Луи.

 Друга номинирана фотография с кралица Елизабет Втора и внукът ѝ Луи

Другите претенденти за оценката включват фотография на футболиста Лионел Меси, който държи купата от Световното състезание по футбол, фрагменти от войната в Украйна, както и такива от митинги на екоактивисти.

Говорител на Гилдията на фоторедакторите в Обединеното кралство съобщи:

" Фоторепортерите рискуват живота си във военни зони и ни оповестяват новините сега, в който те се появят. Тяхната работа всекидневно изпълва страниците на вестниците и толкоз постоянно остава незабелязана ".

Наградите ще бъдат връчени на 16 октомври в постройката на Почетната артилерийска рота в Лондон.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР