Една от последиците на ината на Гешев е това, че

...
Една от последиците на ината на Гешев е това, че
Коментари Харесай

Инатът на Гешев изнесъл съдебната реформа пред скоби на Плана за възстановяване

Една от последствията на ината на Гешев е това, че въпросът за правосъдната промяна е изнесен пред скоби и е наложителна причина, предусловие изобщо да се върви напред към. Това съобщи пред БНР министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Относно незабавните ограничения в областта на правораздаването с небосвод три месеца тя уточни, че преди всичко е - отделянето на антикорупционната функционалност по отношение на функционалността за лишаване на нелегално добито имущество, като антикорупционната функционалност ще бъде засилена с повече пълномощия, само че и с повече гаранции против злоупотребите на съответния орган.

Йорданова изрази мнение, че неналичието на резултати в битката с корупцията се дължи частично на " изборното деяние " на КПКОНПИ . От друга страна отправените от тази комисия сигнали до прокуратурата ни изправят пред обстановката дали тя ще реши да работи и да проверява, или още веднъж ще отмести досието настрана и ще я не помни ", разяснява правосъдният министър.
 Иван Гешев: Води се война против прокуратурата
Иван Гешев: Води се война против прокуратурата

Натиск върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването

Тя уточни, че втората линия на деяние е обвързвана с промени в Закона за правосъдната власт и в Наказателно-процесуален кодекс.

Йорданова съобщи, че поетапно ще се вкара опцията за обжалване на отводите на прокуратурата да образува досъдебни производства , т.е. да се апелират отводите на прокуратурата да позволява следствие. Това ще става пред правосъдна инстанция. Тя обаче посочи, че тази опция не трябва да се отваря безпределно - за всички вероятни отводи на прокуратурата, а единствено за тези, които имат висока степен на публичен интерес и по-висока степен на социална заплаха.
 Кирил Петков се надява Гешев самичък да подаде оставка
Кирил Петков се надява Гешев самичък да подаде оставка

Припокриване и усмивки за правосъдната промяна сред договарящите за кабинет

Министърът добави, че сега се разискват разнообразни модели по какъв начин магистратът, който управлява следствие против основния прокурор, да бъде определен по този начин, че да не бъде в професионална взаимозависимост от основния прокурор.

Имало няколко модела, като най-хубавият бил смяна в Конституцията. Не сме се отказали от тази концепция и ще работим, с цел да реализираме консенсус за това, акцентира Йорданова.

По нейни думи има модели, които даже да не са най-радикалните, са задоволително ефикасни, с цел да отворят вратите за сходни дейности на законодателно равнище.

Главният прокурор Иван Гешев не дава отговор на условията за заемане на длъжността и не се оправя със своите пълномощия, както изискват законът и етичният кодекс, безапелационна бе Йорданова.

Тя съобщи, че ще упорства откакто завърши конституционното дело, да се прегледат сигналите против Гешев. Самата Йорданова имала подготвеност да подаде и нови.
 Демерджиев изиска дисциплинарка за Гешев и заместника му Цветанова
Демерджиев изиска дисциплинарка за Гешев и заместника му Цветанова

Заради закъснение на информация инцидентно ли се разпределят делата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР