Една от първите указателни табели, на която е написано името

...
Една от първите указателни табели, на която е написано името
Коментари Харесай

Спасиха от претопяване уникална табела на емблематична бургаска улица

Една от първите указателни табели, на която е написано името на улица „ Лермонтов “, беше открита измежду железни боклуци. На нея, името на улицата приключва с „ ъ “, както е повелявал в миналото правописът. Андрей Кудев я забелязал и избавил от претопяване, тъй като табелата към този момент е била приготвена за остаряло желязо, дружно с други железни предмети.

Той я върнал в Историческия музей, който се намира навръх улица " Лермонтов " 31 в Бургас. Табелата е била свалена, почистена и предадена на музейните служащи. Това стана мотив музеят да призове бургазлии да предават детайли от остарялата част на града, в случай че се натъкнат на тях. Работи се дружно с общинската териториална дирекция „ Приморие “.

Те са уведомили строителните компании, които ремонтират централните елементи на града, да съхраняват табели или други находки. Детайли от архитектурната хубост на Бургас очевидно могат да бъдат непокътнати, когато има благосклонност от страна на хората и взаимоотношение сред институциите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР