Една от първите мерки, която беше насочена към местните власти

...
Една от първите мерки, която беше насочена към местните власти
Коментари Харесай

Зорница Русинова: 40 000 човека ползват патронажна грижа

Една от първите ограничения, която беше ориентирана към локалните управляващи и тя ще продължи до края на годината, е обслужването с патронажна грижа на самотноживеещи хора, хора с увреждания. За задачата сме отделили 45 милиона от оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Вече имаме близо 40 000 индивида, които всекидневно употребяват тази услуга.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

Тя изясни и по какъв начин работи общественият патронаж:

" Социалният патронаж е доста добра услуга сега. Най-добрият метод ние да подпомогнем общините, всяка община съгласно размера си, получава финансиране, тъй че да може всекидневно някой да може да напазарува на възрастните хора, да им купи медикаменти, да им помогне с дезинфекцията. Всички общински служби разкриха горещи телефони. Надявам се, че ще продължим по този начин ".

Зам.-министърът описа, че още през цялото време на изключителното състояние са лимитирали визитите и приема на хора в домовете за възрастни хора и за хора с увреждания, общините са подкрепени с по-голяма еластичност и тази мярка се удължава до 31 август.

За всеобщото тестване в домовете тя сподели, че в някои градове обстоятелствата са тревожни, само че е осъществена метаморфоза за преодоляване на обстановката.

" Отпреди две седмици стартира всеобщото тестване в домовете за възрастни хора и в останалите услуги, към този момент има някои градове, където обстоятелствата са тревожни, само че нашите служби дружно с шефовете на всяка една от услугите, с кмета, с локалното РЗИ съумяха да се реорганизират и там, където има случаи на инфектирани, в случай че са в недобро здравословно положение, се настаняват в болница, отделят се от здравите. Надявам се да успеем да овладеем обстановката ", сподели Зорница Русинова. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР