Една от основните стъпки за справянето с мръсния въздух в

...
Една от основните стъпки за справянето с мръсния въздух в
Коментари Харесай

Софиянски за мръсния въздух: Транзитният трафик да се изнесе от централната част на града

Една от главните стъпки за оправянето с мръсния въздух в София е да се изнесе директният трафик от централната част на града. Това мнение изрази в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV радио някогашният длъжностен министър председател, народен представител и кмет на столицата Стефан Софиянски.

Your browser does not support the audio element.

„ Столична община се забави да направи няколко пробива, които ние бяхме почнали, само че не ни стигна времето да ги довършим. Единият е сред Сточна гара и бул. „ Ген. Данаил Николаев “. Оттам трафикът от Северна България може да се изнесе и да не минава през центъра на града. Северната дъга от дълго време беше планово подготвена. Защо толкоз постепенно строят, не мога да ви кажа. “, добави той.
Мръсният въздух в София: Прахови частици 8 пъти над нормата в „ Надежда ” В квартал „ Павлово ” по обед бяха регистрирани 250 микрограма на пространствен метър, което е пет пъти над нормата
Попитан какво счита за криминализирането на нерегламентираното горене на боклуци Стефан Софиянски отговори: „ Доста примитивно мислят днешните ръководещи. Те нямат тактика, нямат виждане и постоянно има една рецепта на ръководството на Борисов, която е много обикновена – като има проблем, ще направя инспекция. Добре, но какво вършим, когато проверяващият знае по-малко от проверявания? Един закон няма да промени нищо. Въпросът е какви стъпки ще предприемеш в границите на днешното законодателство “.
Безплатни буферни паркинги в София през днешния ден поради мръсния въздух От Столичната община приканват водачите да се възползват
Стефан Софиянски изясни, че е бил във Виена за да ревизира по какъв начин там се оправят с казуса с мръсния въздух:

„ Там има извънредно съществени измервателни уреди, които локализират тъкмо източника на дима. И когато си на котле с гориво, идват и ревизират какво изгаряш. Показвали са ми образци когато хвърлят списание. Гланцираната хартия отделя нездравословни субстанции и незабавно идва инспекцията “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР