„Една от основните причини да не сме част от Еврозоната

...
„Една от основните причини да не сме част от Еврозоната
Коментари Харесай

Димитър Данчев: Бедността е причина да не сме в Еврозоната

„ Една от главните аргументи да не сме част от Еврозоната е точно бедността. Тя пречи да влезем в този клуб на богатите “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев пред БНР. Той акцентира, че България извършва числовите критерии за приемане на еврото, само че това не е задоволително, тъй като европейските страни чакат от нас същински промени. „ Пенсионната система, образованието, опазването на здравето и пазарът на труда да не оказват подобен напън върху фискалната политика, какъвто го виждаме все още “, изясни Данчев.

Той напомни, че Българска социалистическа партия и в границите на този мандат, виждайки огромните проблеми в образованието, предложи да се вкара карта „ стопанска система – обучение “, която да дефинира потребностите на бизнеса в съответните райони и да подтиква развиването на образованието по метод, по който да дава нужните фрагменти на бизнеса.

„ Анализът на Европейската централна банка е самобитен пестник за ръководещите, тъй като значително показва същите провокации пред страната ни, като отчета през 2016 година “, добави Данчев. Според него това за следващ път демонстрира, че в политико-икономически проект България вместо да се развива, тя изостава.

„ В отчета се обръща внимание на качеството на институциите и ръководството у нас. Посочва се нуждата от структурни промени, в това число и връзката сред обучение и пазар на труда, възстановяване на конкурентоспособността, по-голяма успеваемост при харчене на обществени средства “, сподели той. По неговите думи това включва и доста понижаване на корупцията, обезпечаване на самостоятелна и ефикасна правосъдна система и възстановяване на качеството на просветителната система.

„ Ако за някои тези констатации съставляват изненада, то за нас от Българска социалистическа партия напълно не е по този начин. Аз персонално по време на чуване на министъра на стопанската система в Народно събрание, го подлагах на критика за положението на бизнес климата у нас, за неналичието на съответна политика за привличане на повече задгранични вложения в страната “, добави националният представител. Според него грубо изоставаме с въвеждането на електронното ръководство, а от там се забавя административната промяна и намаляването на административната тежест за бизнеса.

„ Изключително значимо е България да стане част от Еврозоната. Голяма част от нашето общество не схваща изгодите от присъединението на страната ни, само че би трябвало да се приказва и изяснява “, акцентира той. Според него Еврозоната е поръчител за по-голяма непоклатимост и сигурност. „ Това ще докара до повече задгранични вложения “, сподели още Димитър Данчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР