Една от основните последици от пандемията от COVID-19 e преобръщането

...
Една от основните последици от пандемията от COVID-19 e преобръщането
Коментари Харесай

Висок старт насред тълпата

Една от главните последствия от пандемията от COVID-19 e преобръщането на пазара на труда с главата надолу – от едни от най-ниските равнища на безработица в историята до едни от най-високите в границите на няколко седмици. За към 2 месеца милиони хора по целия свят изгубиха работата си. Компаниите, които се притесняваха от дефицит на фрагменти, към този момент имат избор от голям брой висококвалифицирани претенденти.

Добрата вест е, че към момента има компании, които търсят нови чиновници. Разликата сред хората, които ще получат тези работни места, и останалите, е в способността на първите да изпъкнат от тълпата. Как може да извършите това? Ето няколко съвета от специалисти:

Приспособете автобиографията си към съответната публикация за работа

Когато разпращате на едно и също CV до всички,  без да се вземате поради особеностите на позицията, за която кандидатствате, и съответния шеф, вие вършиме огромна неточност. Днес е извънредно значимо да приспособявате автобиографията си към съответните условия и потребности на компанията, в която кандидатствате за работа, споделя Лора Б. Попинг, президент на консултантската компания Plum Coaching & Consulting.

„ Най-добрият съвет, който мога да дам на претендентите за работа от позицията си на коуч, е да приспособяват автобиографията си към съответната позиция, само че да не копират едно към едно езика, употребен в обявата. Не се осланяйте прекалено много на основни думи, тъй като това основава противоположен резултат. Използвайте автобиографията си с цел да разкажете история и да демонстрирате за какво сте най-хубавия претендент за работата “, споделя тя.

Подхождайте към всяко изявление като към най-важното в живота ви

През последните няколко седмици Ан Уилиц, която работи в компания за компания за асортимент на личен състав, е провела доста изявленията за работа посредством видеоконферентни връзки. В съвсем всички случаи тя остава сюрпризирана от това какъв брой повърхностно подхождат претендентите към този развой. „ Шокирана съм това по какъв начин някои хора аплайват за позиция, която предлага заплата от 75 до 100 хиляди $ на година, а в същото време с това не могат да се облекат уместно или най-малко да срешат косата си “, споделя Уилиц, Да, времето е такова, че интервютата на доста хора протичат онлайн, само че това не значи, че не би трябвало да полагате старания за външния си тип.

Запознайте се с технологията

Тъй като множеството изявленията през днешния ден протичат от разстояние, Уилиц поучава да се запознаете добре с технологията, която ще употребявате за връзката с евентуалния си шеф. Разберете каква платформа употребява той и по опция я изпробвайте с ваш другар. В последна сметка, намалявате много възможностите си да спечелите позицията, в случай че прекарате първите 10 минути от изявлението в опити да схванете по какъв начин работи платформата.

Покажете информационните си умения

Кандидатите, които се открояват от тълпата, са тези, които имат освен нужните механически качества и знания, само че и положителни информационни умения. За мениджърите е значимо да чуят от претендентите за случаите, в които са изпитвали компликации в миналата си работа, само че са съумели да ги преодолеят. Те желаят да знаят по какъв начин са го създали. За тях също е значимо претендентите да им задават въпроси, тъй като това демонстрира ползата им към позицията и че са положили старания, с цел да разучат компанията.

Обърнете внимание на профилите си в обществените мрежи

Много компании ревизират профилите на претендентите си за работа в обществените мрежи, споделя Ана Агнешвар, създател на консултантската компания Aimient. Изчистете профилите си от неща, които могат да навредят на възможностите ви да спечелите работата, и започнете да публикувате наличие, което демонстрира какъв брой ангажирани и осведомени сте с промишлеността. „ Кандидатите, които нормално печелят най-желаните позиции, имат добре ръководен „ цифров отпечатък “ в верните професионални мрежи и канали ”, споделя Ангешвар.

В последна сметка, с цел да изпъкнете от останалите, би трябвало да се фокусирате върху мощните си страни и да намерите верния метод към работодателя – от вашия профил в LinkedIn до последното изявление, покажете, че сте индивида, от който се нуждае компанията.

..........

Гуен Морън , съавтор на „ The Complete Idiot`s Guide to Business Plans “, за FastCompany.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР