Една от основните отговорности на всеки лидер е да поддържа

...
Една от основните отговорности на всеки лидер е да поддържа
Коментари Харесай

Успяхме - ти си причината!

Една от главните отговорности на всеки водач е да поддържа чиновниците си стимулирани и ангажирани, с цел да могат те да извършват дилемите си по допустимо най-хубавия метод. Признанието и похвалите за добре свършената работа са сигурен метод да повдигнете духа и продуктивността на вашия екип.

Макар че и едно „ Благодаря:) “ или „ Добра работа! “ е задоволително, с цел да покаже на вашите служилите, че цените напъните, които те влагат в работата, има и няколко други изречения, които могат да оставят още по-силно и трайно усещане.

От Inc.com са попитали група бизнесмени какво, съгласно тях, би трябвало да споделят водачите на чиновниците си, с цел да изразят своята признателност и самопризнание за техния труд.

„ Радвам се, че си част от екипа! “

Може постоянно да хвалите чиновниците си за добре свършената работа, само че съгласно Джон Търнър, създател на SeedProd, вие би трябвало допустимо най-често да им напомняте, че сте щастливи, че те са част от вашия екип. Тази фраза кара хората да се усещат ценени и по-сигурни в позицията си, което е от изключително значение, когато компанията е в развой на някакъв преход или смяна, споделя Търнър.

„ Ценя това, което правиш “

Блеър Уилямс, основен изпълнителен шеф на MemberPress, споделя, че оценяването на дребните неща в работата е от основно значение.„ Благодарете на чиновниците си постоянно за работата, която правят, даже и тя да не е донесла някакви директни изгоди. Малките жестове на поощряване ще оказват помощ на хората да запазят високото си равнище на продуктивно и мотивация, което от своя страна способства за растежа и триумфа на бизнеса в дълготраен проект “, споделя тя.

„ Как го направи? “

Когато някой чиновник реализира нещо в действителност впечатляващо, първият ви инстинкт може да бъде да го похвалите за положителната работа. Според Стефани Уелс, създател Formidable Forms, може да извършите още една стъпка напред, като го попитате: „ Как го направи? “ „ Добрите водачи би трябвало да отделят време, с цел да се учат от своите чиновници по същия метод, по който те се учат от тях. “, споделя Уелс.

„ Мога ли да ти оказа помощ с нещо? “

Скромността е значимо качество в водачеството. За един чиновник може да бъде извънредно мотивиращо и вдъхновяващо да чуе от своя началник предложение за помощ и поддръжка, като се има поради натоварения график на всеки водач.

„ Ако желаете да ръководите бизнес дейно, би трябвало постоянно да сте подготвени да запретнете ръкави и да си изцапате ръцете, един до друг с вашите чиновници “, споделя Колби Пфънд, съосновател на LFNT Distribution.

„ Така ще покажете на вашите чиновници, че ще бъдете до тях, когато те имат потребност от вас “, прибавя той.

„ Добра работа по…. “

Колкото по-конкретни сте в противоположната си връзка с вашите чиновници, толкоз по-добре. Това демонстрира, че сте отделили нужното време, с цел да оцените характерните старания, които те са вложили в работата, и съответните резултати, които са постигнали. Според основния изпълнителен шеф на InCharged Джесика Гонзалес, водачите би трябвало да преглеждат поотденлно всеки план, върху които работят техните служитлеи, и да ги хвалят за тъкмо избрани неща, които са създали.

„ Приятно е да чуете фразата „ добра работа “ от вашия началник. Още по-приятно обаче е да чуете „ Добра работа по последната договорка, оправи се ужасно с продажбата “, споделя Гонзалес.

„ Ако нямате време, с цел да говорите персонално с вашите чиновници, делегирайте тази задача на ваш зависещ. Трябва да имате разполагаем хора, които са осведомени със спецификата на работата на вашите чиновници “, прибавя тя.

„ Как си? “

Въпреки че този въпрос може да наподобява сравнителни неразбираем, той може да подейства като катализатор на открит и потребен диалог с вашите чиновници, споделя Диего Оруела, основен изпълнителен шеф на Cables and Sensors. Той може да бъде употребен като привет, риторичен въпрос или даже като подадена ръка към чиновник, който има потребност от помощ – няма по какъв начин да разберете по какъв метод човек ще отговори на него, до момента в който не го зададете.

„ Този въпрос ви кара да изглеждате по-човечни и ви оказва помощ да си изградите известност на началник, който се интересува от своите чиновници и постоянно ревизира тяхното богатство “, прибавя той.

„ Ти си повода за нашия триумф “

Брайс Уолкър, основен изпълнителен шеф на Crush the CPA Exam, споделя, че от време на време не е задоволително да кажете „ Успяхме! “, след постигането на някаква значима цел.

„ Понякога е значимо да бъдете по-конкретни в метода, по който хвалите вашите чиновници. Ако желаете членовете на екипа ви да се почувстват настина особено и да схванат, че цените напъните им, би трябвало да им разкажете за метода, по който тяхната работа е съдействала за триумфа на вашия бизнес. “, споделя Уолкър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР