Една от основните групи във Великобритания, подкрепяли Брекзит на референдума

...
Една от основните групи във Великобритания, подкрепяли Брекзит на референдума
Коментари Харесай

Британската избирателна комисия глоби движение на евроскептици заради кампанията им за Брекзит

Една от главните групи във Англия, подкрепяли Брекзит на референдума през 2016 година, беше санкционирана през днешния ден със 70 000 лири поради неточно отчитане на разноските и надхвърляне на лимита за консумиране на средства, оповестиха интернационалните информационни организации.

Комисията обявиа, че групата " ЛийвИЮ " (Leave.EU) е подала погрешни данни за разноските си по отношение на референдума и не е присъединила в тях най-малко 77 380 лири, които са над оторизации предел.

Избирателната комисия счита, че нарушаването е доста съществено и че виновният за представянето на доклада може да е направил престъпно закононарушение и съобщи случая на полицията, разгласи Боб Познър, финансов шеф в комисията.

Leave.EU се оправда, че е надхвърлила лимита за акцията си единствено с по-малко от 0,1 % и става дума за смехотворен опит радетелите за овакантяване на Европейски Съюз да бъдат показани като извършители на разпоредбите.

Основателят на Leave.EU Арън Банкс сподели, че изборната комисия е цялостна с съперници на Брекзит, които не са били безпристрастни и по тази причина от време на време ги назовават римоунърс /remoaners - вайкащи се (от англ. moan - вайкане, оплакване).

Според него решението е политически стимулирана офанзива против Брекзит и против 17,4 милиона души, дали своят вот за самостоятелна Англия.

Избирателната комисия показва, че Leave.EU не е присъединила в доклада услугите, получени от американската компания за тактики " Годард Гънстрър " в заявените разноски. Комисията е открила, че Leave.EU неточно е отчела и три получени заема.

Комисията обаче показва, че няма данни Leave.EU да е получавала дарения или платени услуги от политическата консултантска компания " Кеймбридж аналитика ", която беше в центъра на абсурда с Facebook и потреблението на персонални данни на консуматори в политически акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР