Една от основните дейности на банките е да съхраняват парите

...
Една от основните дейности на банките е да съхраняват парите
Коментари Харесай

Богаташите в Швейцария започнаха да теглят депозитите си

Една от главните действия на банките е да съхраняват парите на своите клиенти. Но в Швейцария някои по-богати спестители търсят други възможности, написа CNN.

Частни банкери в европейската страна споделят, че някои клиенти са поискали да изтеглят големи суми от депозитите си, с цел да ги съхраняват сами - макар репутацията на страната като несъмнено място за богати вложители. Част от тези пари най-вероятно стоят в частни сейфове, пише money.bg.

Необичайният ход следва пет години на негативни лихви. Политиката, която трябваше да ограничи повишаването на швейцарския франк, изисква от банките да заплащат, с цел да пазят парите в Швейцарската национална банка. В някои случаи същите банки прехвъврлиха забележителен дял от спомагателните разноски върху клиентите си.

Подобни политики са непопулярни измежду клиентите, които са привикнали да получават рента по депозитите си, а не да заплащат. Сега някои обмислят по-радикални способи да защитят своите спестявания.

По принцип банките в Швейцария постановат спомагателните такси на клиентите си като финален, обезверен опит. Но въпреки всичко някои са принудени да изискат най-големите клиенти да заплащат.

Лихвите в страната са негативни от 2015 година насам и за банките е все по-трудно да генерират облага върху заеми и ипотеки. Плащанията за запасите в централната банка също не оказват помощ.

Миналата година Credit Suisse заяви, че ще наложи негативна рента от 0,75% върху кешовия баланс над 2 милиона швейцарски франка ($2,1 милиона). Така, в случай че клиент има 3 милиона депозит, в края на годината ще би трябвало да заплати 7 500 швейцарски франка. UBS също разгласи негативна рента от 0,75%.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата паро
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР