Една от нидерландските легенди на световния футбол Вим Янсен почина

...
Една от нидерландските легенди на световния футбол Вим Янсен почина
Коментари Харесай

Отиде си още една легенда на световния футбол

Една от нидерландските митове на международния футбол Вим Янсен умря на 75-годишна възраст, потвърдиха от Фейенорд, където мина по-голяма част от кариерата на известния футболист, играл като бранител и халф.

От предишния октомври една от звездите на великия отбор на Нидерландия от 70-те години на предишния век беше с сложена диагноза деменция.

" Загубихме наша икона и рожба ", се споделя в изказването на клуба от Ротердам.

Вилхелмус Маринус Антониус и прочут на почитателите по света като Вим Янсен. Къдрокосият футболист бе титуляр в състава на " лалетата ", спечелил сребърните медали на международните шампионати във Федерална Република Германия през 1974 година и Аржентина през 1978 година, както и бронз от Евро 1976. Той има 65 мача и един гол с оранжевия екип.

Легендата на Фейенорд носи екипа на отбора от Ротердам сред 1965 и 1980 година и печели 4 шампионски трофеи на Нидерландия, Купата на страната, Купата на европейските първенци (КЕШ) и Купата на УЕФА. В края на спортната си кариера играе и за Аякс. След края на спортните си дни се любува на сполучлива треньорска кариера, извеждайки до шампионския връх както Фейенорд, по този начин и шотландския Селтик, а е водил още белгийския Локерен и японския Санфрече Хирошима.

Een prachtig mens en groot Feyenoorder is niet meer.

Wim Jansen, rust zacht… ♥️
— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР