Една от най-влиятелните организирани структури сред феновете на Левски -

...
Една от най-влиятелните организирани структури сред феновете на Левски -
Коментари Харесай

"Синя България" иска масови оставки в "Левски"

Една от най-влиятелните проведени структури измежду почитателите на " Левски " - концерн " Синя България ", изиска всеобщи оставки в клуба след неуспеха против " Вадуц " в Лига Европа.

Едната към този момент е реалност - треньорът Делио Роси си потегля по взаимно единодушие. " Синя България " упорства италианският експерт да бъде последван от изпълнителния шеф Красимир Иванов и от основния скаут Кирил Вангелов.
Делио Роси си потегли от " Левски " Раздялата с клуба е по взаимно единодушие
Любопитното е, че точно тръстът в лицето на някогашния си ръководител Васил Колев поддържаше безусловно Роси през последната година макар серията слаби резултати - трето място в шампионата и загуба от " Славия " във финала за Купата на България.

В обръщението се насочат и остри рецензии към притежателя на " Левски " Спас Русев поради " спортната и морална злополука ". От текста излиза наяве, че до момента организацията - която има и дял от акциите на клуба - се е примирялавала с по този начин наречения модел на ръководство " Бащица ", само че към този момент упорства за радикални промени.
Бащици, парици и безконечни гладници Или по какъв начин един ненавиждан притежател бе нараснал до „ господин Русев ”
Предлагаме ви цялостния текст на обръщението:

Уважаеми господин Русев,

Преди една година подадохме ръка към вас в качеството ви на мажоритарен акционер и президент на Левски в обстановка на следващата рецесия. Независимо че сме идеологически съперник на модела „ Бащица “, си даваме ясна сметка, че обществено-политическите действителности в България го вършат безалтернативен все още.

Същевременно обаче сме сигурни, че в сходна действителност единственият късмет пред Левски е промяна на всяко равнище в клуба и заемането на позиции от хора с потвърден опит и качества. Споделянето на това виждане от ваша страна и заявеното предпочитание да получите доверие за осъществяването на тази промяна със заложени съответни резултати е единствената причина за толерантността от наша страна през миналия интервал. По този метод ние уважихме вашето предпочитание да извършите самичък нужната промяна, както и самичък да носите отговорност за крайния резултат.

Година по-късно смеем да твърдим, че Левски претърпя спортна и морална злополука.

Тъй като обаче клубът не е за нас нормално акционерно сдружение, а значима и незаменима част от живота ни, няма да търсим нормалната за сходни случаи борба, а насочваме покана за партньорство и помощ в общото ни качество на акционери. Смятаме, че промяната за която приказваме и чиято нужда споделяме, не търпи никакво отсрочване, а невъзможността ви да се справите с нея, отлагането и предприемането на компромисни стъпки са главната причина за спортната и морална злополука.

Поради тази причина чакаме незабавна среща, на която да обсъдим детайлни стъпки и крайни периоди, като сме безапелационни, че клубът би трябвало да предприеме незабавни лични промени, свързани с отговорността за постигнатите резултати. А точно:

– Старши-треньор поради очевидната неспособност да сътвори конкурентен тим.

– Скаут поради очевидната неспособност да се направи съответна селекция.

– Изпълнителен шеф поради очевидната липса на лидерски качества и визия за ръководството и развиването на клуба.

Същевременно чакаме и незабавно да се попълнят изчезналите звена като назначението на съответен състезателен шеф.

Не на последно място желаеме да отбележим, че разочарованието от хроничната некадърност на ПФК Левски да извършва историческата си роля на тим, предоставящ откровена приятност от футболната игра има възможност все по-често да води след себе си грозни подиуми, които биха могли да навредят на обичания ни клуб. Изразяваме нашето безпокойствие от такива сюжети, както и призоваваме последователите на Левски към самоограничение от сходни дейности. Надяваме се управлението на клуба да вземе съответни ограничения в посока на възстановяване на сигурността на стадиона, само че най-много в премахване на първопричините за срамните резултати.

С почитание,

Управителен съвет на Тръст „ Синя България “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР