Една от най-великите български тенисистки - Магдалена Малеева, през тази

...
Една от най-великите български тенисистки - Магдалена Малеева, през тази
Коментари Харесай

Отново в голямата игра: Малеева надви легендарната Навратилова на двойки в Париж!

Една от най-великите български тенисистки - Магдалена Малеева, през тази седмица още веднъж се завърна на корта, с цел да вземе присъединяване в Ролан Гарос за ветерани, като заформи тандем с някогашната номер едно при двойките Рене Стъбс, с която завоюваха купата при легендите на Уимбълдън през 2015-а година. Българско-австралийското дуо попадна в група,,Б ", където още място откриха Чанда Рубин/Сандрин Тестю, Даниела Хантухова/Мартина Навратилова и италианките Флавия Пенета/Франческа Скиавоне. В хода на вчерашния ден Маги и Стъбс отстъпиха след два изиграни сета в извънредно оспорван дуел против италианския тандем, до момента в който през днешния ден срещнаха двойката Хантухова/Навратилова и срещата се явяваше решаваща за по-нататъшно присъединяване на някогашните шампионки от Уимбълдън.

Нивото в конфликта бе доста по-високо от това, което сме привикнали да виждаме в сходни мачове, но несъмнено Малеева/Стъбс се демонстрираха като по-обиграната двойка и завоюваха след 6:4 6:3, за 64 минути на корта. В идните дни за българско-австралийското дуо следва да изиграе финален мач от груповата фаза, в който ще се изправи против Чанда Рубин/Сандрин Тестю за място напред в шампионата.

Началото на дуела бе пагубно за родната представителка, която съобщи подаването си още в откриващия гейм, а след това партньорката ѝ я последва и на бърза ръка изостанаха с 0:3. Постепенно тандемът с българско присъединяване откри ритъма в играта си, като нашенката се трансформира в основно настоящо лице на корта и не след дълго паритетът бе възобновен. Впоследствие двете двойки си размениха по още един пробив, преди българката с следващ безапелационен гейм на начален удар да даде преимущество на нашето дуо, което се оказа от основно значение в идните минути, откакто Малеева/Стъбс осъществиха пробив в десетия гейм, отмъквайки дебютния сет.

Втората част ни даде голям брой занимателни моменти, които постоянно биваха пораждани от 18-кратната шампионка от Шлема, до момента в който българско-австралийският тандем трупаше необезпокоявано точки и нито за момент не изпусна преднината си, с цел да се поздрави с триумфа в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР