Една от най-вълнуващите теми за всеки родител – какво да

...
Една от най-вълнуващите теми за всеки родител – какво да
Коментари Харесай

Как да окажем първа помощ на бебето?

Една от най-вълнуващите тематики за всеки родител – какво да прави, когато новороденото му или към този момент пораснало бебе се задави, изгори, глътне нещо, което не би трябвало? На най-малко 90% от хората им се е случвало и това постоянно може да бъде голям стрес. За кое би трябвало да внимаване, в случай че имаме новородено или пък занапред пролазващо и прохождащо дете у дома?

Задавянето

Един от най-големите ужаси – дали ще бъде с мляко, храна, бисквити…Децата постоянно се разплакват, до момента в който се хранят, което може да провокира задавяне, извиване, посиняване и извънредно огромен стрес за родителите. Най-добрата „ незабавна помощ “ е преди всичко предварителната защита. Трябва на понижим всички вероятни опасности към бебето и прохождащото – без монети, играчки на по-големите деца, балони, които те да вдишат. Много рискови са и кръглите мънички акумулатори (тъй като те изгарят и стомаха). Най-важно е детето да яде единствено, когато е умерено и в стол – да не се смее и да плаче с цялостна уста, да не си играе и гледа филмчета, до момента в който яде и да не ги насилваме да се хранят. Най-рискови за поемане и задавяне са ядки и семки – не трябва да се дават до 5-годишна възраст, в случай че не са смлени или на тахан, в кекс и така нататък

Ако детето ви има мощна и хубава кашлица , най-хубавото е да го сложите в досада си и да му кажете да се изкашля. Като цяло кашлицата е добър симптом – т.е. детето ви може да диша и няма заплаха, при такива случаи оставете го да се изкашля, след което го успокойте. Не го потупвайте и не му давайте вода. Ако се стигне до спазъм или безсъзнание, бебето се слага легнало встрани, с цел да не се задави, в случай че повърне и не му се бърка в устата.

Млякото при кърмачетата не е заплаха, защото е течност и елементарно се откашля.
 бебе ThinkStock/Getty Images
Във видеото долу може да видите проява на придвижванията, които би трябвало да предприемете, при положение на задавяне.-->

Изгарянето

Прохождащите деца пипат безусловно всичко. Какво да вършим у дома, преди на посетим първа помощ? Най-доброто е да го полеете със студена вода и да го заведете незабавно в болничното заведение, в случай че има изгаряне, което провокира мехури. При по-леки изгаряния студената вода и намазването с вазелин са изцяло задоволителни. Хубаво е още, до момента в който майката е бременна да се научи да обръща тигана с дръжката във вътрешността.
 бебе ThinkStock/Getty Images

Погълнати течности

Ако детето погълне препарат, алкохол, лекарство - нищо не можете и не би трябвало да вършиме в домашни условия – би трябвало мигновено да посетите най-близката болница . По-добре е да отидете на вятъра, даже да е погълнало нещо „ безобидно “, в сравнение с да не отидете.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР