Една от най-важните задачи в момента е почистването и дезинфекцията

...
Една от най-важните задачи в момента е почистването и дезинфекцията
Коментари Харесай

Фандъкова обясни кои такси ще отпаднат за столичани за времето на епидемията

" Една от най-важните задания сега е почистването и дезинфекцията в града ", съобщи пред Българска национална телевизия кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя изясни, че макар преваляванията през днешния ден продължава дезинфекцирането на спирките, тъй като е значимо почистването на рисковите зони.

От първите дни дружно с предприемането на ограниченията за разчистване и стерилизация, и помощ за нуждаещите се хора, ние предприехме и ограничения за бизнеса и за бюджета на общината, добави кметът на София.

Създаден е стопански съвет с водещи специалисти. Поканени са общински съветници от всички политически групи.
Ще освободят от такса тротоарно право всички заведения, които не работят в изискванията на изключително състояние.
Това ще важи и за наеми на общински пространства или терени, в това число на пазарите, за тези от тях, които не работят. Предвиждаме и гаранции за дребни и междинни предприятия, уточни още Фандъкова.
Обмисля се продължение на валидността на картите за градски превоз, както и на служебния абонамент за „ синя “ и „ зелена “ зона за времето когато те не са работили.
За месец март Центърът за градска подвижност е изгубил доходи на стойност от към 6 милиона лв.. Трите транспортни оператора – автотранспорт, електротранспорт и метрото – към 6 милиона и половина. За април се чакат още по-големи загуби. Продажбата на билети и карти е съвсем замряла.
Водят се диалози с православната черква за това по какъв начин ще бъдат извършени Цветница и Великден в града.
„ Всеки има икона у дома. Нека да останем да се помолим у дома, с цел да предпазим, в случай че не себе си, околните си, съседите си, да не провокираме спомагателни проблеми “, добави Фандъкова.

Ще бъдат дезинфекцирани пространствата към църквите. Навън ще бъдат изнасяни маси с върбови клончета. От началото на изключителното състояние има финансови загуби за общината. Според кметът е ясно, че би трябвало да се подхващат ограничения за срутва в някои сфери.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР