Eдна от най-важните каузи на А1 е подобряване на детското

...
Eдна от най-важните каузи на А1 е подобряване на детското
Коментари Харесай

Дигитална кампания на A1 осигури 150 000 лв. за педиатрично отделение


Eдна от най-важните дела на А1 е възстановяване на детското опазване на здравето
(снимка: А1 България)

С общо 150 000 лв. коледната акция на А1 ще поддържа обновяването на педиатрично поделение по план „ Светулка ”. Сумата, генерирана в края на 2023 година от ползвателите на Моят А1, беше удвоена от компанията. Днес стартира и обновяването на детското поделение в МБАЛ Карнобат, на което беше отдадена коледната акция на А1 през 2022 година

Дигиталната акция с идея „ Свързва ни положителното: Дари за децата, а А1 ще удвои сумата ” генерира общо 150 000 лв. в поддръжка на детското опазване на здравето у нас. Със средствата ще бъде актуализирана физическата среда в едно детско болнично поделение по план „ Светулка ”, оповестиха от компанията. Ще бъде подкрепено лекуването на пациентите и по-ефективната работа на медицинския личен състав посредством по-приветлива среда и по-модерен развой на лекуване, поставящ детето в центъра.

„ Отново избрахме да посветим коледната акция на една от най-важните дела – по-доброто здраве за нашите деца. Удвоихме всяко подаяние, което имаме вяра, че удвоява и мащаба на позитивната смяна. Само посредством целенасочени старания можем дружно да променим средата за лекуване на децата в България към по-добро ”, сподели Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки ” в А1 България.

В рамките на самодейността, която се организира напълно в Моят А1 от 15 ноември до 31 декември 2023 година, частните клиенти на А1 имаха опция да дарят сума по желание към своята месечна фактура за телекомуникационни услуги, а компанията удвои всяко направено подаяние. Средната сума, която клиентите са избрали да дарят за идеята, е близо 13 лв., а най-щедрият донор е съдействал с 1000 лева Най-активни са били участниците в дните преди коледните празници, когато са постъпили близо 30% от всички дарения.

„ Чрез вярната връзка концепцията на план „ Светулка ” доближи до хиляди хора, което е и наша съществена задача – да срещнем обществото с проблемите на детското опазване на здравето и дружно да работим, с цел да създадем детските отделения уютни, налични и функционални. За една болница, която не наподобява на болница! ”, показа Димитрина Спирова, съосновател на „ За положителното ”.
още по темата
Конкретното педиатрично поделение, което да бъде напълно преобразено с дарената сума като част от втората коледна акция с идея, ще бъде определено от фондацията в идващите месеци измежду всички кандидатствали през формата.

Междувременно през днешния ден стартира реновацията на детското поделение в МБАЛ – Карнобат с дарената от А1 сума от акцията през 2022 година Ремонтът включва видоизменение на 14 болнични стаи, както и създаване на обособена стая за приемане на новопостъпващи пациенти, детски ъгъл за игри, а също и няколко кухни, тъй че отделението да отговори на потребностите на децата и техните родители по време на болничното лекуване.

Очакванията са ремонтът да приключи до есента на тази година, когато отделението ще бъде публично намерено и ще стартира да приема дребните си пациенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР