Една от най-успешните лекоатлетки на България в последните години -

...
Една от най-успешните лекоатлетки на България в последните години -
Коментари Харесай

Голямата Ваня Стамболова се връща във Варна, за да тренира дечица

Една от най-успешните лекоатлетки на България в последните години - Ваня Стамболова, се завръща в родния си град Варна. Именитата състезателка от ден на ден се ориентира към треньорската специалност, като желае да се занимава с дечица. Новината разкри самата тя пред " Петел.

Преди година тя сътвори собствен клуб - Тангра, който е със седалище в София. Варненката обаче има намерение да го реалокира в родния си град и да стартира да тренира дечица. 
" Напоследък откъм тренировки малко по-леко го давам и започнах последователно да се ориентирам към треньорската активност. Имам предпочитание да работя с дечица от най-ранна възраст като им давам началното образование - още от детската градина и първите класове в учебно заведение. Много хора споделят, че на тази възраст дечицата са прекомерно дребни за спорта, само че аз не съм на това мнение. Преди две години работих в София окръг по план на Министерството на младежта и спорта с деца от детски градини. Тогава видях по какъв начин бяха още малко неориентирани в първите тренировки, само че в края на интервала имаха доста огромно предпочитание да се занимават с лека атлетика, а и резултатите им се покачиха. Искам да сляза с възрастта надолу, тъй като към този момент и времената са по-различни - децата натъртват на компютри, телефони. Желанието ми е да мога да ги запаля в най-ранна детска възраст ", описа 34-годишната спортистка.
Тя разкри, че тренировките ще бъдат по-скоро с игрови темперамент -  забавни игри, преносими игри, скокове от място, мятане на плътна топка, приспособени пластмасови  леки трудности. " Прави ми огромно усещане, че децата имат предпочитание да се движат и да спортуват. Запалват се по щафетните игри, където има най-вече многообразие - с тичане, скокове. Първоначално считам да работя сама, защото основаният от мен Тангра е към момента прохождащ клуб. Ако нещата се получат, понататък мисля да взема и други терньори, които да ми оказват помощ. За база съм си набелязала салона на едно учебно заведение, който да употребяваме през студените месеци, а по-късно желая заниманията си да ги организираме на открито. Във Варна има условия за това ", изясни лекоатлетката.
Тя е срещнала сериозна поддръжка от спортната дирекция на община Варна. " Имах среща с Кристиян Димитров, който ми обърна огромно внимание. От спортния отдел ми помогнаха доста, дадоха ми скъпи препоръки и ме свързаха с шефове на учебни заведения и на детски градини. Виждам, че тези хора желаят нещата да се случват ", показа Стамболова.
Именитата спортистка разкри и една забавна вест - има намерение да подари някой от извоюваните си медали или собствен екип с номер на Музея на спорта на Варна.
Към днешна дата лекоатлетката взе участие най-вече в надпреварите от вътрешния календар на България от името на Семеен кодекс Костенец. Само след броени дни - на 3 и 4 февруари даже тя ще се пусне в държавното за мъже и дами в столицата.
Иначе последният старт на Ваня на интернационалната сцена е на международните военни игри през 2015 година, където завоюва бронзов орден на 400 м с трудности. " По-скоро 
вземам участие за себе си и клуба който съставлявам. Вече 15 години съм в огромния спорт и има някаква психическа отмалялост. Физически съм добре готова, не преставам да упражнявам, само че повече към този момент мисля за насочване към треньорството ", показа варненката.
Най-големите триумфи в кариерата на състезателката на 400 метра безпрепятствено тичане и 400 метра тичане с трудности са сребърен и бронзов орден от международни шампионати, както и злато и сребро на европейски шампионати. Тя взе участие и на олимпийските игри в Лондон през 2012 година

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР