Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от

...
Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от
Коментари Харесай

Скандал и обвинения за пари в бадминтона

Една от най-успешните двойки в международния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви към този момент няма да се състезават за България. Двете сестри оповестиха тежкото си решение във Фейсбук.

Причината се крие в отношението към тях на Българската федерация по бадминтон и в частност нейния президент Володя Златев, настояват сестрите. Според тях Златев и управлението на Федерацията нарочно не им дават суми за подготовка, планувани точно за двете ни шампионки.

„ Ние сме от дълги години разочаровани от Българска федерация по бадминтон. Отказваме се от Европейските игри, Олимпиадата и международни шампионати. Не сме споделили, че ще играем за друга страна. Това са думи на господин Володя Златев. Най-различни неистини се изсипаха по наш адрес преди да се приберем в България ”, разяснява Стефани Стоева пред.

По думите й когато те печелят, техният труд се омаловажава . „ Тази година ние сме с европейска купа – първата и единствена за българския бадминтон. На нас ни се сподели, че за тази година ще получим единствено 10 000 лева за цялата година, а ние имаме шампионати в Азия, които ни костват доста повече. От началото на годината ние сами си ги плащаме ”, уточни още Стефани.

Според сестрите е имало пари, които са били отпуснати за тях, само че те не са стигнали до Стоеви. -->

„ За предходната година са получили над 100 000 лева финансиране. Адмирирам инспекцията на министерството. Отворени сме за експертизи и инспекторати, с цел да видите какви са нещата. Миналата година има планувани за тях 39 000 лева, ние тази сума сме я утроили. Тази година има планувани 60 000 лева Към момента са преведи 42 989 лева Аз неприятна дума за Стефани и Габриела няма да кажа, аз ги почитам надълбоко ”, разяснява Володя Златев.

„ Проблемът не е от в този момент. Проблемите не са спирали . Никога не сме ги казвали намерено, постоянно сме гледали тези неща да не се споделят, с цел да се откри метод да се развият нещата ”, уточни треньорът на сестри Стоеви Михаил Попов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР